Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: 25mannamedeln (08/10/2017)
25mannamedeln (08/10/2017)
Category: Tävling
Map/area: Brosjön
Organiser: IFK Tumba SOK/Tullinge SK
Discipline: 4,16 km (H40)
Distance: 5.65 km
Time: 63:03
Den här tävlingen har ofta gått bra för min del. Kan det vara så att områdena ofta har varit lite enklare än vanligt?

K1 jag hade en idé om att springa stig så långt jag kunde men det blev bara omständigt och ofokuserat. Jag vet inte vad som fick mig till kontrollen, kanske var det branterna? Budskapet var i alla fall: skärpning.

K2 håller V och kan styra rätt i ringen

K3 planen var att gå grovt N, ok att tappa lite höjd men jag måste upp innan sista branterna. Jag kom upp tidigare än vad jag trodde och blev osäker. Jag fortsatte i alla fall framåt och hade en tydlig och korrekt bild av hur kontrollen skulle sitta. Jag tjuvkikade och kunde sedan gå ner i rätt sänka.

K4 jag ville använda stig och gick O, kom ut precis i korset och vred N. Vid stigförgreningen tog jag ut riktning och försöker följa höjdkanten. Det fanns många tydliga stigar därute som inte var med på kartan, jag blir ofta osäker av sådant. Allt annat hade stämt så jag fortsatte och min brant kom till slut.

K5 jag är nog lite för stigfokuserad för mitt eget bästa. Jag läser mindre på de andra detaljerna. Jag lyckas i alla fall lugna ner mig och komma upp på rätt höjdparti. Det såg inte alls ut som jag förväntade mig där uppe men skärmen var där.

K6 jag tänkte bara hålla V men av någon anledning drar jag lite N. Jag korrigerar och kommer in i ringen men ser den inte, fortsätter och blir uppfångad av stigen. Vänder mig om och försöker se en gulhöjd. Hittar en annan kontroll och antar att jag måste gå S. Jag tänker att om jag inte lyckas läsa in mig får jag fortsätta till stigen. Så blir det, via stig och brant lyckas jag komma rätt men den var svår att se.

K7 efter fadäsen kändes stig självklart, och en synisk plan om att hitta stråket ut från kontrollen och ta det upp. Detta lyckades och gav en av de bästa splitsen för dagen.

K8 löpte över till andra sidan och över första höjderna. Sedan var det mycket stigar och jag drog ner lite för att inte göra bort mig. Hittade rätt stig parallellt med höjden och kunde vika upp och följa stråket in.

K9 kunde hålla grov S och sedan följa höjden runt och sedan upp till en väl synlig skärm

K10 följer stig men har även bra koll, på slutet även en rygg att gå på

K11 velade lite om vart jag skulle ta mig ner, följde till slut stråket V och ner. Försöker sedan hålla S, blir uppfångad av stigen innan höjden och kan ta den därifrån.

K12 här kunde jag orientera mig runt höjden och upp på nästa, rätt på stenen

K13 är ganska tydlig med en rejäl sänka på halva vägen

K14 försöker hålla riktning och lyckas fint över höjden. I ringkanten avviker jag, antagligen för att jag egentligen inte har så bra koll och för att det är så mycket folk som fladdrar omkring. Kastar bort två onödiga minuter innan jag tar den men jag hade inte koll då heller.

K15-M löpning

Det var ingen vidare insats totalt sett. Jag tyckte det var klurigt. Vissa delar av loppet sköter jag bra, anpassar mig och löser problemen. Ibland spricker det och jag har inte tillräckligt bra koll på detaljerna. Många gånger har jag hjälp av andra löpare men lika många gånger blir jag störd.

Det var på den här delen av kartan som vi hade 25-manna träning 2012. Det är kul att se hur kartan förändrats, hur kartritaren har förenklat den gamla versionen och gjort den renare.
Show comments (0)
 
25mannamedeln (08/10/2017)