Tre skåningar och en dansk E3 (2024-06-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Pålsjö skog, Helsingborg
Arrangör: Helsingborgs SOK
Distans: 2,96 km (H45)
Sträcka: 3.38 km
Tid: 20:26
Samma skog som förra gången (2022) jag var här men den här gången ren skogssprint.

Samma var också förutsättningarna som vid SCC. Strax bakom mig startade en kanon. Det hade jag koll på eftersom han vann medeln i förmiddags.

K1
Ville gena innan det gröna men det blev en gir när jag såg korsningen. Håller sedan på att springa för långt innan jag ser den.

K2
Hafsigt men lyckas hitta den otydliga stigen, har sedan tur och ser skärmen från stigen.

K3
Försöker stiga men missar de otyligas svängningar. Hamnar ute i spåret men det saknas tydliga avtag. Jag tvingar forcera rastret in till det vita och stigen. Kommer ut i en glänta med två jätteträd, ingen skärm. Då dyker segraren upp och dyker in under en gran och stämplar. Jag följer tätt efter. Stämplar som 16:e, 1.20 efter den femteplats jag senare skulle nå.

K4-K14
Hänger. Det var inte så jobbigt att hänga med, det såg inte heller särskilt snabbt ut i början. Jag hinner dock inte med att läsa kartan så noga, lite riktningar, en kontrollsiffra här o där. Jag tycker mig se att han noterar mig i vändningar i samband med stämplingar. Känner mig lite skyldig. Draghjälpen ger mig flera fina splits, till exempel toppsplit till K8. I resultatlistan har jag nu nått ända till plats 4.

K15
Allra mest avslöjad blir jag här. Vi passerar precis förbi skärmen, han stämplar inte, inte jag heller, jag har inte hunnit kolla kodsiffran. Vi studsar på vägen och han drar ifrån. Här hade jag min chans att göra eget, att få det se ut som att jag hade koll själv, men jag tog den inte. Det är inte mer än rätt att jag tappar fjärdeplatsen på det.

K16-M
Löpning.

Det blev en jättefin placering och en rejäl genomkörare. Vi språkade lite efteråt och jag bara väntade på en pik eller anklagelse men det kom inte. Han fick beröm och lycka till då totalsegern var inom räckhåll.
Visa kommentarer (0)
 
Tre skåningar och en dansk E3 (2024-06-15)