Torp sub 100, momentbana (2024-03-16)
Kategori: Träning
Karta/område: Lövhagen, Nynäshamn
Arrangör: TräK
Distans: 2,5 km
Sträcka: 6.04 km
Tid: 67:21
Lördag förmiddag, momentbana.

Första delen, kontrollplock.
K1-K6
Det blev som en masstart eller kanske jaktstart där jag gick ut tidigt. Jag hade löpare omkring mig hela vägen men hade själv koll på det grova. Det var fint i skogen, fint att se den i dagsljus.

Andra delen, korridor.
K6-K7
Jag hade lite ryggar att gå på men försökte hålla koll själv. Stigen, när det gula tar slut, gå V till högsta. Vrid S, där fanns en stråk som en lockade att följa. Ner på det gula, där fanns en liten strand i V. Från stranden kunde en stiga upp och sedan S en ganska bra bit. Henning låt en bit före. Jag ville se "sjön" men gjorde inte det, det var ju ingen liten sjö utan stora sjön. Där tappade jag greppet lite och halka ut. Jag tar mig in igen och passerar gulhöjden. Andreas vände tillbaka och jag fortsatte några meter till innan det räckte. Jag beundrade vattnet på båda sidor av halvön, det var ganska smalt där. Ute på stigen sprang jag med Petter en stund innan jag började korridorsgången igen.

Jag läste in mig på stigen men fick även hjälp av Karin för att säkra upp helt. Även Mattias dök upp och vi körde tillsammans ända fram till K7. Den här delen var ganska tacksam med övertydliga branter. Daniel passerad och berättade om älgskådningen.

Tredje delen, sträcklöpning.
K7-K9
Håller strecket lite mer än hälften av boxen, kontrolltagningen löser jag med branter och stig. Det gick ungefär likadant till nian men det var lite lättare här, med ängen parallellt och stigen som gick ner till den.

Det var oväntat kul med momentträning. Det var mycket längesedan jag gjorde sådana övningar.
Visa kommentarer (0)
 
Torp sub 100, momentbana (2024-03-16)