Torp sub 100, natt (2024-03-15)
Kategori: Träning
Karta/område: Lövhagen, Nynäshamn
Arrangör: TräK
Distans: 6,7 km (avkortad till 2,88 km) Bana B
Sträcka: 5.14 km
Tid: 76:16
Dags för läger, tiomilaförberedande, peppande. Träning brukar inte vara min starka sida, som om jag har ännu svårare att vara noggrann än vid tävling.

Vi anlände fredag kväll och drog strax ut för masstart.

K1
Det kändes konstigt att dra iväg nästan helt ouppvärmd. Jag låg långt bak i tåget, kanske längst bak. Jag höll koll på det grova, mer behövdes inte.

K2
Jag hade inga ambitioner att rusa på, ikapp. Istället tog jag ut kursen och strövade på. Passerar branten på vägen upp. Sedan ser jag flera snurra längre V. Andra är osäkra strax framför. Jag fortsätter tveksamt. Henning som flängt lite passerar i min tänkta riktning och där sitter den. Andra vilsna följer efter.

K3
Jag vill göra min grej och drar iväg NV. Planen är att nå stigen som kan ta mig nästan ända fram. Tycker att jag nått stigen och följer den N. Stigen drar lite NV och det är lite öppnare, jag kliver upp på åsen. Ingen reflex, hör och ser att jag är nära vägen. Då måste jag väl vara ute på åsen, drar V, passerar lovande över ett dike och sedan upp till den glimrande.

K4..blev K11..blev K10..
Nu ska jag bara V till stigen, följa den S. När det gula tar slut ska jag upp V. Jag är inte med på att det fanns fler stigar, drar S på första bästa, det finns lite gult i början vilket tydligen räckte för att lura mig. Det stör mig dock att jag inte ser det gula längre, det stämmer inte riktigt. Jag bestämmer mig för att gå V. Möter två löpare, kan de varit på väg ut..eller in? Kommer ut på det öppna, vilket är detta? Jag kan ju inte vara ända där nere, det har ju inte gått så brant utför? Fan, jag går tillbaka. Utan att fatta det gör jag en loop och kommer ut på en väg. Det är lampor lite här och var men var är jag? Drar S för att försöka finna min position. Det gör jag inte förrän tomtens staket.

Nu bestämmer jag mig för att ta K11 och K10. Jag stigar runt ända till ängen. Där hör jag ett djur som låter. Känner att det inte är läge att klampa på och störa. Vänder försiktigt mot K10. Tar mig upp igen och vrider av vid branten, ner i rätt sänka, studsar mot ett trädfälle och på returen ser jag reflexen. Att den kanske inte satt där den skulle noterade jag inte.

K12
Dags att vända hemåt men vill besöka det andra boet på vägen. Stigar mig tillbaka. Nere i fickan mellan höjderna är det plockpinkaos och jag hittar ingen bra väg genom. Jag backar tillbaka och tar mig upp, över och ner på stigen. Korrigerar N och fortsätter, hamnar lite högt och andra löpare passerar nedanför, de leder mig rätt. De dividerar och beslutar sig för att fortsätta banan runt.

M
Väg och stig hem till vandrarhemmet.

Återigen en svag träningsinsats.
Visa kommentarer (0)
 
Torp sub 100, natt (2024-03-15)