Viking Memorial - The Hunt, del 1 (2024-03-10)
Kategori: Träning
Karta/område: Sätra, Solinge, Sala
Arrangör: Västerås SOK
Distans: 13,5 km (Halv)
Sträcka: 10.55 km
Tid: 71:53
Vi drog nästan hela vägen till Sala för att springa ultralång. Västerås anordnar Viking Memorial varje år, som en klubbtävling öppen för alla. På grund av ändring av jägarna fick banorna läggas om i sista minuten och det blev lite längre. Tolv km blev tretton. Det var inte nog med baisse från arrangören. Kartorna var "bara" laserskannade med lite tillägg. Kontrolldefinitionen stämde inte hela vägen. Banan hade mer fokus på löpning än orientering.

Jag startade i masstart tillsammans med den längsta banan (Hel). Kände mig ganska lugn inför distansen. Formen är god så det borde funka om jag inte rusar iväg.

K1
Bestämmer mig för att springa runt. Några viker av vid första åkermarken men det är fortfarande många kvar. Jag tänker att de tänkt som jag. Plötsligt har alla andra vikt av, jag hänger på. Förbannar mig över det första hygget. Va fan gör jag här? Jag stämplar en bit bak i ett ganska rejält tåg.

K2
De flesta girar SV men ett par går rakt V. Jag gillar idén och gör likadant. Hygget en stund tidigare har avskräckt mig. På vägen S får jag sällskap av Kent som kämpat sig igenom skogen. Jag drar och han följer. Över sankmarken passerar han och jag följer. Ser honom ända fram till stämpling. På vägen upp möter jag många på väg ut.

K3
Kent drar ifrån mer och mer. Nu är jag solo och får hålla koll själv. På höjden N om hygget får jag syn på Kent igen och han leder mig rätt.

K4
Ser Kent hela vägen och skärmen nästan lika länge. Det var is hela vägen fram.

K5
Vi är i ett naturreservat nu. De markerade lederna har streckats ut i violett på kartan. Jag försöker följa markeringarna men tappar bort de emellanåt, nålen får hjälpa mig rätt. Det är fler kors med pilar än vad jag får ihop på kartan, litar på nålen och tycker tillslut det verkar bekant. Jag kommer ut precis där jag vek av mot K2, precis som avsett. Enligt kartan har jag följt leden prefekt, så kändes det inte.

Tuggar väg och svänger av O. Längst S på den vägen blir jag stående för vägen gör en 90-gradare N. Va fan händer här? En strimma väg fortsatte i tidigare tangents riktning. En annan löpare passerar och jag bestämmer mig för att anta att han har koll. Det hade han och nålen stämde fint.

K6
Löpning. Ute på åkern ser jag en massa andra löpare, kul! Jag försöker slappna av och inte rusa ikapp. Om jag flyter på kommer jag ikapp, eller inte, det spelar ingen roll.

Slut på del 1. Området mellan K7 och K8 var avstängt för jakt, det förklarar var för det går ett snirkligt streck över strecket. Det fattade jag inte förrän efter loppet. Jag undrade vad det var för något konstigt som gick snirklade sig fram sådär?
Visa kommentarer (0)
 
Viking Memorial - The Hunt, del 1 (2024-03-10)