Vedyxaskogen Veckans bana v. 23 (2020-07-23)
Kategori: Träning
Karta/område: Vedyxaskogen
Arrangör: OK Linné
Distans: 5,9
Sträcka: 8.7 km
Tid: 93:36
Genomsnittlig puls: 134
Maxpuls: 171
Uppländsk terräng som ser ut att erbjuda lite av varje, och dessutom genomkorsas av Uppsala Länna järnväg. Start och mål vid Viltvattnet. Bara små snitslar vid kontrollerna gör att man måste skärpa sig lite extra.

K1 Försöker ta ett säkert stigvägval till första kontrollen, men hamnar ändå i en onödig krok norrut.

K2 Utmed sankmarken och upp på höjden.

K3 Blir osäker när jag passerar beståndsgränsen, skogen ändrar karaktär, men jag hade förväntat mig öppnare mark. Jag snurrar till det, men förstår att jag dragit för långt söderut, och reder upp det när jag kommer tillbaka till sankmarken.

K4 Spännande långsträcka som dessutom korsar trafikerad järnväg. Strax efter att jag passerat järnvägen hör jag det vackra ljudet av ångvisslan.

K5-8 Ganska självklart stigvägval, sedan rakt på.

K9 Jag är inte överens med kontrollutsättaren om vilken som är den sydvästra stenen i ringen, därför blir det en liten extra krok.

K10 Hittar en liten stig, som inte syns på kartan, väster om grönområdet. Den fortsätter på andra sidan järnvägen, knappast en officiell passage, men jag tar det försiktigt.

K11 Kontrollen är egentligen väldigt lätt, men nya hyggen och körvägar som inte finns på kartan gör mig osäker. Spåret och höjderna är ändå tydliga referenspunkter.

K12 Efter att ha passerat genom ytterligare nytillkomna hyggen blir jag nu betydligt mer förvirrad. Jag håller riktningen, och ser nu i efterhand att jag lyckades riktigt bra med det, men ser ingenting jag kan lita på för att läsa in mig. Jag undviker därför att ge mig in i de gröna kärren och fortsätter istället västerut. Gör en avstickare norrut på en körväg och tror att jag är på den som redovisas på kartan. Därför gör jag ett nytt försök att ta mig genom det gröna åt sydväst, men när jag till slut kommer igenom hamnar jag istället på den större stigen öster om det stora hygget.
Nu har jag läst in mig, men är så snurrig och desillusionerad att det första försöket att ta stigen österut bara leder mig runt i cirkel. På andra försöket går det bättre. Drygt 20 min bomtid.

K13 Nu är det inte långt kvar och nästa kontroll är lätt, så jag gör en mental omstart och fokuserar på att göra det bästa möjliga av resten av banan. Kontrollen ligger på en oväntat fin höjd.

K14-15 Många stigar men ändå lite lagom klurigt att inte springa för fort, utan hitta rätt bland gröna kärr och stenar.

K16-M Full fart ut till stora stigen, snabbt och och plocka kontrollen och sedan vidare till mål.
Visa kommentarer (0)
 
Vedyxaskogen Veckans bana v. 23 (2020-07-23) Vedyxaskogen Veckans bana v. 23 (2020-07-23)