Sommarserien Ågesta (2014-07-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågesta (värmeverket)
Arrangör: IFK Enskede
Distans: 5,4 km (Bana B)
Sträcka: 7.61 km
Tid: 83:07
Hade en liten duell mot Karin och en bussavgång som mål. Jag startade först, 3-4 min före.

Jag tar en lite omständig väg till K1 men lyckas få ordning på detaljerna och drar även nytta av lite häng i kontrolltagningen. Mot K2 hade jag missat att kraftledningen hade varit en bra hjälp för att komma rätt. Det insåg jag inte förrän jag såg den i naturen. Då sprang jag till rätt stolpe, passerade branten och fortsatte till sänkan.

Slarvar med riktningen efter att ha tagit mig till kraftledningskorset. På andra försöket lyckades jag bättre och fattade hur pinsamt nära kontrollen satt. På väg ut kom Karin. Bestämde mig för att straffa mig med träsklöpning, ibland kan det dessutom var ganska snabbt. Tyvärr inte den här gången. I stigbacken innan jag lämnade stigen kommer jag ikapp Karin.

Ut från K4 drar Karin längre österut men jag har en egen idé och vill går ner från höjden längre norrut. Hittar ett bra stråk ner. På andra sidan vägen går jag utmed branterna och bort till nästa stig. Fortsätter runt höjden och lämnar stigen igen och siktar på träsket sydväst om K5. Det funkar finfint och jag lyckas stämpla K5 innan Karin. K6 funkar också fint, kommer ur träsket på avsett ställe, kommer ner på fältet, över nästa höjd i rätt sänka, läser av branterna på berget på andra sidan vägen och kommer upp till min sten.

Håller koll på högsta punkten mot K7, springer förbi en hyfsat stor sten på vägen ner, ser ingen skärm och tänker att det ändå inte borde varit min...vänder strax upp igen för att försäkra mig. Då kommer Karin och det var inte min sten, den hittade vi lite längre ner. Vi följs åt till K8. Efter stämpling går Karin söderut medans jag går direkt ner till stigen. Den försvinner för mig flera gånger och jag hittar inte flytet. Tillslut kommer jag ändå fram till kraftledningen och drar uppåt men undrar hur jag ska hitta rätt på det långsträckta höjdpartiet. Ser sedan att det finns ett kraftledningskors att sikta från! K9 satt väldigt synligt när man kom från det hållet. Karin bommade och jag var där 20 sekunder före totalt.

Av någon anledning går jag inte raka vägen mot K10, det tappar jag en minut mot Karin på. Det lyckas jag inte ta igen på vägen in mot mål, torsk med 30 sekunder.

Kul att spring på en ny karta på en sommarserie, det är inte varje gång. Jag behöver orientera hela vägen till skärmen, ringen räcker inte. Öka noggrannheten!
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien Ågesta (2014-07-08)