Vålådalen etapp 3 (2014-07-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ottfjället
Arrangör: Östersunds OK/Brunflo IF/Frösö IF
Distans: 6,7 km (ÖM6)
Sträcka: 8.44 km
Tid: 79:24
Orientering på kalfjäll, bra förberedelse inför Schweiz!

Hade lite tur till K1, tappar kollen efter att jag passerat när K6. Ser ett skogsparti som några lämnar lite misstänkt, tycker det stämmer hyfsat och går in och en bit ner sitter den. Långsträcka till K2, väljer snabbt att använda vägen för jag tror jag är snabbare där. Borde kanske försökt nå den tidigare, dvs rakt norrut efter K1. Inga problem med kontrolltagningen i alla fall, vänder tillbaka och tar en drickapaus vid K3. Stigningen var riktigt jobbig.

Har god hjälp av alla sjöar och staket till K4. K5 såg ut som en större utmaning. Lyckas bryta ner den på ett bra sätt, staket, sjö, passerar bäcken vid brant/fors, når stig vid brant där det också satt en kontroll. Använder sedan den för att hålla koll på var jag är. K5 var populerad med andra löpare vilket hjälpte mig sista biten in. Vänder åter till stigen och fortsätter mot K6. Håller god riktning och läser på detaljer på andra sidan vägen.

Väljer den östra vägen mot K7. Innan jag några grusvägen får jag en av de skönaste löpsträckorna i min "o-karriär". Vad sägs om ett mjukt, inte allt för blött eller djupt träsk, lite lagom sluttande nerför. Det kändes som jag kunde hålla på hur länge som helst! Stigen var stenig och inte alls lika rolig, lyckas bra med kontrolltagningen. Pga tidigare dålig erfarenheter av löpning i skidbackar väljer jag att följa en släpstig mellan pisterna som var ganska skönt löpbar. Det gick ganska bra men tydligen var inte pisterna så illa som jag befarade.

Blir lite ängslig de sista två kontrollerna och är onödigt försiktig. Är ändå nöjd med insatsen. Kroppen är på väg åt rätt håll. Nu gäller det att få upp noggrannheten i orienteringen. Notera att winsplits saknar sträckan från start till K1.
Visa kommentarer (0)
 
Vålådalen etapp 3 (2014-07-06)