Trekvällars etapp 3 (2014-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: OK Ravinen
Distans: 5,8 km (ÖM6)
Sträcka: 16 km
Tid: 89:53
Comeback efter 1 månads uppehåll från löpning och O. Det märktes i benen, i flåset och i GPS-klockan.

Var lite för het på 1an och blev uppfångad av sjö och stig, trodde jag skulle kunna komma lite mer direkt på skärmen. Ingen större tidsförlust ändå. Hade nog lite för många planer mot K2. Gled under kraftledningen utan att se den, skulle varit min säkra uppfångare så jag borde haft bättre koll. När jag närmade mig bebyggelsen inser jag att det gått för långt. Tar stigen runt och upp.

Samma väg tillbaka ner mot K3. Har bra koll i sista backen upp och läser på träsk strax innan och ser sedan stenen. Tuggar stig hela vägen till K4 och läser på omgivningarna hela tiden. Fortsätter med stig och tar K5. Jag är riktigt trött här utan att tycka om min hastighet.

Sedan ser jag fram emot lite skogslöpning mot K6. Vill dock inte gå rätt på utan ska ut till spåret först. Passerar dubbelstenarna och vrider lite mer norrut och kommer ut i stigkorset, väljer att inte lita blint på det utan fortsätter lite på spåret till nästa stig. K6 var väl befolkad och lika synlig. K7, stig där också, inga problem.

Mot K8 blir jag orolig när jag tappar kontakten med ängen. Tycker ändå att höjden på min höger inte ska kunna vara någon annan än den rätta. Går över till andra sidan och fortsätter framåt, det går inte fort, tiden går, är jag rätt? Kristoffer mfl glider förbi och det styrker mig. Strax efter kom den.

Det kändes jobbigt att passera nära TC och veta att det var 4 kvar. Litade lite för mycket på en otydlig stig i stigrikt land och gled ur riktning. Landade vid K10 för K9 men då fick jag i alla fall reda på var jag var. Sprang runt till K11 och är vid stämpling exakt lika med en snubbe som sedan slår mig med 5 s i mål. Tappade drygt 20s till K12 men tog 17s mellan K12-M. Snopet, för det fanns mer krut även om jag var seg och trött.

Kul att vara tillbaka men det är lång väg kvar till löpformen. Vålådalen blir en bra genomkörare innan Schweiz. Jag får fokusera på att springa mer rätt än fort!
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars etapp 3 (2014-07-02)