KM långdistans (2014-05-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bogesundslandet (södra)
Arrangör: Martin Lerjen & co
Distans: 6,6 km (H40)
Sträcka: 10.92 km
Tid: 97:31
Som utlovat, stigvägval till K1. Klockrent trots viss osäkerhet på hygget. Löser även K2 bra, kom ikapp Eva och Anders men lyckas bättre med kontrolltagningen. Plockar två stenar på vägen in. K3 desto mer svajig. Det var aldrig meningen att jag skulle komma så långt ner. Räddas lite av Anders som låg lite högre upp och ledde mig rätt. När jag närmade mig misstänkte jag att rågången passerades.

Gick på riktning mot K4 och såg Anders rygg nästan hela vägen. Där dök även Eva upp igen. De håller sig lite längre österut mot K5, jag väljer att runda höjden och gå rakt norrut. Fick kämpa mig igenom mossen som numera är ett hygge. Lyckas bra med kontrolltagningen och när jag stämplat dyker Anders och Eva upp.

Det känns självklart att jag ska trycka väg på långsträckan. Det var grymt tungt i värmen men jag kämpade på, det kommer alltid tillfällen senare att "vila" på. Eva kommer genom skogen ikapp mig innan vi lämnar stigen för att gå igenom det gröna. Vi går ganska nära kontrollen utan att veta hur nära men blir uppfångade av golfbanan och vänder tillbaka. Trist att man ska missa kontrolltagningen på en för övrigt väl utförd långsträcka.

Drar snett mot K7, försöker korrigera men inte tillräckligt tydligen. Snurrar till det lite och hittar K8 före K7. Möter Janne och PA på väg till K8. När jag närmar mig K7 ser jag Lena som leder mig rätt. Följer med tillbaka till K8 och avviker sedan ut till vägen. Är medveten om att jag lämnar vägen på fel ställe och försöker korrigera men för lite igen. Hamnar utanför kartan och finkammar ett höjdparti som inte har med tävlingen att göra. Vänder tillbaka och hittar rätt, rågången var en skön ingång till K9. Riktigt slarvig kontroll, även om man är trött måste tillräckligt fokus finnas när det bara är finishen kvar.

Trampar snett med vänstern precis efter K9 och letar upp närmsta träsk för att lindra svullnaden. Plockar K10 och lufsar mot mål och välförtjänt dopp!

Klart bättre insats idag men större noggrannhet måste uppbådas tills nästa gång.
Visa kommentarer (0)
 
KM långdistans (2014-05-25)