KFUM-träffen (2014-05-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storstenshöjden väst
Arrangör: KFUM Örebro/Hagaby GoIF
Distans: 5,7 km (ÖM6)
Sträcka: 8.11 km
Tid: 68:55
Inleder Närkedubbeln med en öppen bana. Det är ungefär den här svårighetsgraden som väntar i Schweiz i klassen HB.

Går ut före tävlingsklasserna startat vilket gör det lättare att hålla mig i min egna bubbla och bara lita på mig själv.

Använder mycket stig till K1, lyckas sedan också bra med kontrolltagningen. Rundar sjön i söder och tar mig mot bortre delen av träsket, följer det tills det tar slut och går sedan upp mot det gula och hittar K2. Mot K3 går jag in efter träsket men kommer lite snett och blandar ihop höjderna. Kollar lite noggrannare och ser att det ska finnas ett älgtorn i närheten och ser det sedan när jag vänder mig om, problemet löst.

Attackerar K4 från andra vattenstationen, över höjden, ner i träsket, upp igen. Osäker igen men ser gulhöjden och stenarna, går över krönet söderut och ser den. Tar mig sakta upp på höjden och följer den tills sista stenen med K5. Är trött på den jobbiga terrängen och väljer vägen runt till K6. Ligger på ganska hårt för att det ska löna sig och för att jag ska "tvingas" ta det lugnt i kontrolltagningen. Har bra koll på riktning och höjdkurvor och tar den fint.

Kämpar mig norrut genom rastret och det går inte fort. Men rätt. Fortsätter på släpstigen på andra sidan vägen. Två andra löpare röjer sedan kontrollen vilket gjorde livet lite enklare. Jag har svårt att dechiffrera kurvorna runt K8 varför jag väljer att ta släpstigen runt. Alla andra runtomkring mig går upp på höjden men jag håller fast. Kommer lite högt vid kontrolltagningen men jag ser den längre ner.

Siktar på träsket mot K9 men går inte över så långt söderut som jag tror (men borde sett) och blir tvekande på andra sidan det gröna. Ser en gubbe bestiga höjden och får ihop det med kartan och rusar upp.

Laddar på rejält i spurten efter en riktigt vresig nedstigning mot sista kontrollen.

Ett bra lopp, har koll och läser kartan rätt. Lyckas reda ut när jag tappar kollen och blir osäker. Tycker också jag fick lite mer fart i skogen än vad jag brukar.
Visa kommentarer (0)
 
KFUM-träffen (2014-05-17)