Tre skåningar och en dansk E4 (2024-06-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Arenan, Helsingborg
Arrangör: Helsingborgs SOK
Distans: 2,98 km (H45)
Sträcka: 3.91 km
Tid: 18:59
Jag tror jag låg sjua totalt inför avslutningen. Platsen före var inom räckhåll då jag slog den löparen rejält på E1, som mest liknar E4. Högre erövringar kräver rejäla bommar.

K1
Trevande ut men sedan hittade jag rätt på kartan.

K2
Velade i huvudet om att runda eller ge mig in. Jag gav mig in och det var fel, för mycket svängar antagligen.

K3-K8
Får lite mer tid och hittar flytet. Jag så det trassliga vägvalet till K8 och nöjde mig med det. Några gick i fällan och försökte runda utmed stora vägen men den passagen var stängd. I det här läget är jag sexa, 1.30 före den jag löpare jag vill plocka.

K9-K16
Det fortsätter flyta på. Jag har sett K9 på väg till K8 och även vägen ut från K9. Till K12 väljer jag V, det gjorde de flesta och det verkar ha varit rätt. Det var själva arenan vi rundade förresten, Olympia. Jag hade avancerat till tredjeplatsen men det var jämt.

K17-M
Skogsavslutning. Läge att dra i handbromsen. Jag vågar inte annat än att följa stigen in i skogen men får ändå inte ihop det först. Det här är ju inte gult, - nej det har du ju redan passerat, då ska jag vända upp och visst sitter den där vid en sten? Vidare, och jag kan ta mig ut! Löser 18 och 19 bra och nyttjar stig för att inte komma bort. Tappar en placering. Nu K20, jag vill in till stigen V om kontrollen men väl i korset ändrar jag mig och går på O-sidan. Jag har nästan inget att gå på när ska jag in? Ser den och trycker mig igenom nässlor och annat riv, ut igen och löp in. Tappade ytterligare en placering, femma för tredje gången.

Trots den sämre avslutningen är jag nöjd med loppet. Fina perioder med bra flyt och fart, ännu en bra genomkörare. Jag lyckades plocka in tillräckligt med tid för att avancera en placering i totalen.

En kul sprinthelg.
Visa kommentarer (0)
 
Tre skåningar och en dansk E4 (2024-06-16)