Tre skåningar och en dansk E2 (2024-06-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Julebaek skoven, Helsingör
Arrangör: Helsingborgs SOK
Land: Danmark
Distans: 3,03 km (H45)
Sträcka: 3.81 km
Tid: 30:12
Egentligen var det väl Helsingör som arrangerade men jag går på vad det står i Winsplits.

Det här var en medeldistans i lövskog.

K1
Ta det lugnt, farten får komma när den kommer. Går S till stig, korrigerar O, spanar och ser den, in stämpla.

K2
Ut till väg och in igen efter bäcken. Försöker närma mig järnvägen för att sedan gå parallellt med den, ser den på håll.

K3
Över spången och försöker parallella med sankmarken, blir osäker och tar höjd och då ser jag den längre fram tillbaka ner.

K4-K5
Transport för att passage av järnväg.

K6
Försöker hålla mig högt och gå parallellt med brötet längre ner. Stämplade en annan kontroll på mitt streck och fattade strax att jag skulle fortsätta.

K7
Ser inget bättre än att forcera det gröna. Blir glad när jag lyckas hitta något som verkligen ser ut som en stig eller åtminstone otydlig. Närmare studier av kartan ger att den fanns där, det såg även alla andra i min klass. Ute på vägen är jag då osäker på om jag drivit eller inte eller hur mycket. Går inte lite på chans och styr på kurvorna och det lyckas. Skärmen satt bakom en fallen stam.

K8
Det var andra löpare i hasorna på väg ut, även en annan löpare snett framför. Kanske var det därför jag drogs med i fel riktning. De bakom fattade så klart läget och följde inte efter mig. Jag kämpade med inläsning ute på stigen vilket kostade 2.30.

K9
Stigvägval efter den där bommen.

K10
En snabb passerade precis innan K9, kände igen klubbnamnet och misstänkte att det var en klassmotståndare. Han bågade S runt sankmarken medan jag trodde mig kunna passera. Det gick helt ok och jag kunde sedan gira upp och komma rätt. När jag kollade spåren efteråt har alla rundat. Jag hörde också några gubbar prata om passerbart och opasserbart efter loppet. Jag googlade lite och fann inget som säger att jag inte får passera opasserbara sankmarker. Jag minns också snacket under mina tidiga O-år, att en numera fick passera opasserbara vatten. Jag läser också i sprintreglerna att där är det, till skillnad från skogs-O, förbjudet att passera opasserbara vatten.

K11-K13
Bygger vägvalen på stigar för att förenkla.

K14
Försöker göra samma här men läser fel och viker in från fel stig eller för tidigt. Det kostade nästan en minut.

K15-M
Jag fortsätter stiga och hålla god fart.

Det kändes ok efteråt men inte mer. Bomtiden blev hela fyra minuter. Kul att springa lövskog i alla fall även om det inte var så snabbt som jag tänkt mig. Skogssprinten ikväll blir nog snabbare.
Visa kommentarer (0)
 
Tre skåningar och en dansk E2 (2024-06-15)