Tre skåningar och en dansk E1 (2024-06-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gustavslund, Helsingborg
Arrangör: Helsingborgs SOK
Distans: 2,98 km (H45)
Sträcka: 4.76 km
Tid: 21:56
Dags för sprint i Hbg igen. Det är bra upplägg på den här helgen, sprint fredag kväll med fri starttid, lördag fm medel i Helsingör, lördag em sprint i Hbg och söndag fm sprint i Hbg.

Jag ville dels göra några bra lopp, dels nå en bra totalplacering. Vi var 16 anmälda till alla fyra etapperna.

Jag antog att E1 och E4 skulle passa mig bra meden E2 och E3 skulle passa mig mindre bra då de går i skog.

K1-K3
Inte svårt men en start som krävde läsning. Det gick inte fort men rätt, placering 20.

K4
Och så en längre sträcka. Jag såg ett vägval och tog det, jag såg så mycket av det andra tajtare vägvalet att jag räknade avtagen, inte första utan andra. Via livelox uppskattar jag tidstappet till 15-20 sek.

K5-K8
Kanske gav K4 mig lite fart och ro för kartläsning? Det här blev en bra fas utan större vägvalsproblematik. Det var dock inte fläckfritt för till K6 ser jag inte passagen S om strecket utan rundar allt N. Min väg var ca 50 meter längre och kostade ca 10 sek. I detta segment avancerade jag till plats 9.

K9
Här såg jag det två vägvalen och utförde enligt plan. Min bedömning att det inte skulle skilja så mycket mellan de två var fel. Enligt livelox skiljer det ungefär 70 meter och ca 15-20 sekunder.

K10-K16
Återigen kommer jag starkt tillbaka efter ett felaktigt vägval, som jag i och för sig inte kände till i ögonblicket. Jag såg att det gick båga runt till K10, sedan tillbaka ut till K11 men där tvekade jag när cykelvägarna inte gick åt det håll jag tänkt. Till K12 var jag sträckbäst, lite förvånande. Till K14 kunde jag genat men farten och utförandet var bra. Jag hann med att gena till K16 vilket var värdefullt.

K17-M
Avslutningen runt en skola/förskola med lite mer O-teknik. Jag hamnade i rygg på en yngling när vi närmade oss och vek innanför staketet tidigare än planerat. Jag lyckades styra upp det och runda rätt byggnad. Till K18 gick jag genom sista grinden och läste för att inte gå in fel när ALLA på TC kollade. Resten löpning. Höll femteplatsen in i mål.

I mål fanns också en go känsla, det var helt enkelt skönt att springa av sig lite. Även om jag senare såg mina sämre vägval förtog det inte den positiva känslan. En detalj jag noterade var att det i verkligheten fanns en rejäl kulle eller vall mellan K10 och K11 men ingen kurva på kartan, konstigt.

Det här blev också en lång sprint. Många gånger var det spring långt runt eller långt tillbaka, över 4,5 km blev det.
Visa kommentarer (0)
 
Tre skåningar och en dansk E1 (2024-06-14)