Arosträffen (2023-10-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ängsö, Västerås
Arrangör: Västerås SOK
Distans: 4,4 km (H45)
Sträcka: 5.64 km
Tid: 52:57
Det är glesare mellan tillfällena höstvintertid. Om en är i form framgår först efteråt. Den här träffen var lite av ett bonustillfälle, skulle gått i våras men flyttades på grund av snön. Jag hade även planerat in ett terränglopp men var lättövertalad när Karin anmält sig till detta. Kyligt höstväder, mycket kläder på.

K1
Jag ville hitta högsta höjd efter sänkan men tänkte inte alls på sänkan, eller att högsta skulle sitt nära det branta. Då är jag alltså på fel högsta och behöver passera hela surdraget innan jag fattar. Bomtid 1.50.

K2
Tar mig upp och följer sankmarken bort, blir stående uppe på höjden spanandes tills jag ser en misstänkt höjd. Där bakom satt den.

K3
Går ut S för att nå flacken. Vill sedan följa höjden V. Lite svaj i kontrolltagningen men den sög in oss.

K4
Hittar ut i den påbjudna passagen och fortsätter ut på fältet. Ser att det går en stig längre in men använder inte den. När jag ser det gula tycker jag att det är lämplig att ta avstamp ifrån. Håller kursen ganska bra och är vaksam på vägen ner. Har koll på höjden jag rundar och kommer rätt på.

K5
Håll S! Jag hade inte tagit in alla stigar som fanns på kartan. Noterade främst den tydliga brantkanten. Kanske trodde jag att det var den höjden jag rundade när jag kom för långt O? Läste in mig vid diket och fick vända tillbaka. Bomtid 1.20.

K6
Stigar och lämnar sedan i kröken. Försöker förhålla mig till det gula och fortsätter fram tills jag får den.

K7
Shit, jag minns inte den här kontrollen just nu. Kanske var det här vegetationen pressade mig O, från strecket? Det märkte jag och kunde kompensera. Passerade tydligen en rejäl sänka men minns inte den heller. Typiskt att det här blev min bästa split.

K8
Sökte mig upp och bort mot andra kanten med det öppna som uppfångare. Ser en skärm tidigt, tvekar lite men beger mig dit. Inte min men nu får jag överblick med hjälp av fältet. Fortsätter SO och får den.

K9
Planen, gå S, först lite höjdkurvor sedan flackt och sedan upp på rätt höjdparti. Det var nog här L100 kom ifatt mig och jag höll lite koll.

K10
Gick ut lite S men fattade och korrigerade, sankmark, stig och sedan upp på höjden. Blicken är med och jag kommer ner rätt. L100 gick liter mer S och jag kom före.

K11
Först upp till stigen, tvekar, kollar planerar lite, L100 drar förbi. Bestämmer mig för att båga O, höjdkurvorna närmare strecket ser för jobbiga ut. L100 är en bit före, släpper han lite och leds rätt till dubbelstenarna.

K12
Nu börjar jag bli defensiv. Bågar S för att nå stigen. Kommer ut på den sent men kan vika av vid det gula och komma rätt på.

K13
Hittar ett stigvägval och tar det. Det fanns tydligen genare varianter men likt ett sprintlopp tog jag det första jag såg. Genomför med tvekan på slutet.

K14
Fortsätter defensivt. Går grovt N mot stigen. Kommer ut strax innan det är dags att lämna. Börjar lite S men det blir för mycket. Märket inte riktigt det och känner mig säker på att kontrollen ska sitta till vänster. Ser en skärm på höger men försöker hålla på mitt. Andra löpare till vänster som verkar stämpla, drar dit. Nichts. Drar tillbaka, och visst var det min kontroll jag nyss såg. Winsplits säger 1.30 bomtid.

K15
Okomplicerat, ut på gula, rundar höjden och följer kanten bort till skärmen.

K16
Fortsätter följa höjden. Vid stigen är det många (alla andra) på väg N. Jag håller på mitt och fortsätter, får båda sankmarkerna och korrigerar rätt med hjälp av dessa.

K17
Tar ut en kurs och följer, accepterar lite drift V på slutet. På väg ner är alla andra på väg V. Har jag ett helt eget banstråk? Jag måste ändå kolla upp det jag tror ska vara min brant, jo den sitter ju där.

K18-M
Löpning

Det var jobbigt, formen, löpstyrkan är inte där. Farten är ok men inte uthålligheten. Terrängen var kul och klurig. Hängningen omväxlande, vissa var riktigt väl gömda, andra satt snällt. Området var naturreservat och då lär det väl dröja innan en får chansen igen? Det var inte så blött i terrängen som jag hade trott.

Nu krämar jag ut det sista ur säsongen, om en vecka blir det långdistans i Gustavsberg.
Visa kommentarer (0)
 
Arosträffen (2023-10-22)