Veckans träningsorientering v26 (2020-06-22)
Kategori: Träning
Karta/område: Norabygden - Lilla Ramsjön och Västra Bergen
Arrangör: OK Milan
Distans: 5,2 km (Bana 2)
Sträcka: 8.11 km
Tid: 112:43
Dagens ursäkt är att de dåliga förberedelserna. Jag borde laddat med mer energi innan loppet, pizza efter loppet hjälper inte.

K1 det var fint underlag så jag fortsatte längre N än planerat. Priset för det var att få forcera det grönaste gröna. Det var en ovan upplevelse, normalt undviks dessa partier. Regndropparna låg fint på löv- och barrväxter tills jag kom och tog dem med mig. Väl uppe i det vita promenerade jag in skärmen via den större stenen.

K2 jag gick ut N, kanske spelade kompassen mig ett spratt kanske var det en rotvälta som behövde passeras? Efter lite förvirring lyder jag klokt kompassen och går SV. Det hade antagligen gått snabbare att ta sig fram skogsvägen men jag stolpade igenom över hygget. Trasslade bort vad som var skog och semihygget. Studsade på vägen.

K3 en av dagens bästa insatser, ner, över dike, upp upp, brant på baksidan.

K4 en brant nära förra veckans sänka, lätt match, jag kommer ju känna igen mig. Här kan jag säkert cruisa på kanten och bara fiska in skärmen. Det funkade nog, egentligen. Efter tre minuter är jag tillräckligt nära men ser den inte, fem minuter senare lyckas jag komma tillbaka och se skärmen.

Tre bom av fyra men faktiskt helt ok humör!

K5 den här ligger också nära en av förra veckans kontroller! Känner igen mig på stigen..som är en annan stig än den som är med på kartan..de går dock ihop längre fram. När jag ”tyckte” att nu är jag nog framme. In O och leta, nej, lite mer N, nej kanske mer S, nej inte där heller. Ut till stigen i V för omtag, hmm stigen ska ju svänga O strax efter, fortsätt N Henrik! Strax fick jag de gula precis V om stigen, in O och jag såg den snart.

K6 sprang ganska mycket stig och skötte mig ok, det är kontrolltagningen som inte är tillräckligt skarp.

K7 fortsätter med stiglöpandet, höjden är tydlig och även den sänka jag tar mig upp i. Tillsammans med K3 är det dagens bästa insats.

K8 stigar mig tillbaka, viker av vid diket och följer det blöta N, NV. När det börjar går för mycket V vrider jag N och söker efter den långa höjden som går diagonalt. Väl uppe ser jag en stor sten, den är stor men inte så hög. Vid den passagen hade det gått 11 minuter. Jag försöker läsa på höjden, jag vill ju följa den ut O. Hittar inget som kan likna en brant och det är väldigt platt framöver. Ger upp det försöket och vänder tillbaka mot ”huvuddelen” av höjden. Äsch, tillbaka till den stora stenen igen. Nu har det gått 16.30. Det måste ju vara en av de stora stenarna på kartan och den stämmer bäst med den som är vid kontrollen. Går således O men finner bara en liten sten, ingen brant, inget hopp framöver heller. Tillbaka till stenen igen, 20.30. Jag byter teori, detta måste vara den stora stenen precis O om strecket. Tar ut riktningen och promenerar, får inte det jag tänkt mig men fortsätter ändå. Då kommer besåndsgräns och en till, och jag ser det G R Ö N A. Sedan stämmer allt, storsten osv. Det gröna är ju supertydligt varför inte bara bomba det och anpassa sig efter det? Å en sten som är stor men inte hög har en liten prick på kartan.

K9 är av det lite enklare slaget. Jag stiger tills jag ser rätt höjd, sedan kan jag attackera.

K10 jag hade börjat fundera på att avbryta och springa till mål men bestämt mig för att göra ett försök till. Den här var också ganska tacksam, det mesta var tydligt, hygget och gröna i N, ledningen och sedan höjden.

K11 jag skulle bara hitta till stigen som går O om kontrollen men jag hamnade inte alls där så direkt som jag planerat. Då bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Väl ute på rätt stig sprang jag direkt till mål utan att besöka vare sig K11 eller K12.

Det här var en bedrövlig O-insats, bäst var humöret, jag tog det mesta med ro. Terrängen tangerade flera tidigare områden, det här utsnittet var inte det bästa men helt ok.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans träningsorientering v26 (2020-06-22)