Veckans träningsorientering v24 (2020-06-10)
Kategori: Träning
Karta/område: Norabygden - Dammsjön
Arrangör: OK Milan
Distans: 5 km (Bana 2)
Sträcka: 6.29 km
Tid: 76:48
Ny vecka, ny träning. Idag var vi precis N om förra veckans område, med ett litet överlapp.

K1 var snäll och upptrampad.

K2 planerade att gå rätt på men fanns mig V om höjden och insåg att stigvalet var nära. Höjden var tydligen och en rygg fanns att tillgå.

K3 jag ville gå ut O för att få triangeln och sedan vrida mot kontrollen. Nu är jag lite osäker på vad syftet var, gissar att jag räknade med att minska risken att gå för högt upp för tidigt.

K4 hygget var inte snabbt, jag borde sökt mig till någon kant tidigt. När jag lämnat tar jag ut en riktning som är fel. Ganska snart korsar jag ett stråk som går S. Istället för att iskallt följa det väljer jag att tro på min grej. Jag hade inget att gå på och vänder tillbaka ser då oväntat en skärm vid något som skulle kunna vara en sten. Via QR bedömer jag att detta misstag kostade 3 minuter.

K5 jag vill använda högsta höjd. Förra veckan hade jag ett träsk NO om dagens, precis på ringen. Det var dålig sikt och mörkt där, manade mig till försiktighet. Jag segar mig upp, försäkrar mig om att jag är rätt, rundar stenen och "attackerar" sedan hastighet a la H100. Jag läser av bra och får den fint.

K6 ut V till stig och följ, driv lite V och spana.

K7 tillbaka igen, det var väldigt tydligt och skärmen syntes väl trots det gröna.

K8 var också tacksamt tydlig, hygge, träsk, storsten.

K9 följer utmed hygget, ner och upp på stenhöjd. Det går bra nu..

K10 den här såg svårare ut, jag ville driva ut NV för att komma bort från det gröna och ta rätt del av höjden i besittning. Efter att jag korsat bäcken ser det väldigt jobbigt ut att gå NV, jag tar mig uppåt istället. När jag kommer upp vrider jag N och tuffar på lite lätt, tänker att "nu har jag inte stenkoll men det löser sig väl..". Jag får en storsten, kanske är det den med X och pöl? Ingen pöl. Fortsätter, ny storsten. Bryr mig inte så mycket om det, fortsätter och drar lite V för att se hur nära kanten jag är. Här är det lite öppet, finns någe gult på kartan? Ja det gör det, och en sten på köpet. Ha! Jag är rätt! Fortsätter lite och får upp ett stråk, sedan sluttar det supertydligt ner, nånstans där nere har jag min brant, for sure! Ibland blir en inte straffad för sin nonchalans, om jag insett hur tydlig sluttningen skulle vara kunde jag varit än mer nonchalant.

K11 såg också klurig ut. Jag ville nog hålla en mer strikt O-riktning men lutningen pressade ner mig. Fick med mig stig-sten och kunde anpassa mig efter det, strax innan anar jag det gula och tar det, får den då fint.

K12 med öppet träsk innan såg tacksam ut. Jag kom ut vid stenen men tvingad mig till att acceptera att inte var i träskets NO hörn.

K13 springa.

K14 när jag såg planteringen drog jag upp, tänkte skråa upp men kom rätt på en släpstig. Väl uppe var det inga konstigheter att söka sig fram till kontrollen.

K15 använde stigen ner och skråar mig sedan fram till sänkan.

Efteråt blev det såklart ett dopp i den sjö vi precis rundat. Det var väldigt skönt. Det fläktade så torkning gick snabbt och insekterna höll sig borta.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans träningsorientering v24 (2020-06-10)