Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Ullmax Vinterserie #5 (2020-02-09)
Ullmax Vinterserie #5 (2020-02-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lindesberg väst
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 5,1 km (Mellan)
Sträcka: 6.96 km
Tid: 65:36
Träningstävling. Jag hade avsikten att göra vägval som jag skulle vilja göra på tävling. Tempot kändes inte lika viktigt.

K1 tacksamt inramat av stigar, istället för att stiga runt S hängde jag en annan löpare skogsvägen. Det är inte så jag vill göra i en tävling.

K2 följer höjden och tar högsta höjd, därifrån attackerar jag kontrollen framgångsrikt

K3 korsade riksvägen och sprang utmed hygget, ser stenen i hyggeskanten och viker av. Spanar efter höjden och den är tydlig och hängningen är snällt hög.

K4 stigar mig runt och ner till rätt höjd. Siktar mot högsta höjd och spanandes efter sten. Det ena ger det andra.

K5 mycket sten och raster på vägen. Det lyckas jag såklart inte undvika helt. När jag väl kommer ner i O, går det snabbare. Detaljerna kommer till mig, T, dike och sedan en övertydlig sänka.

K6 gick grovt V och sökte stråk genom rastret. Hygget syns strax före höjden. Kravlar mig upp och når en första högsta höjd. Jag lyckades inte läsa kurvorna rätt, trodde jag var på högst i SV.

K7 det var bra löpbarhet NV men jag var ändå tillräckligt vaksam för att inte halka ner på fel sida om åsen. Väl uppe var hygget större och höjdformationerna tydliga. Jag hitta även släpstigen och kan styra rätt.

K8 jag ville gå N, rakt på, istället fastnade jag i skrålöpning och tappade nålen. Ser sjön och inser att något är fel. Nålen pekar åt fel håll men jag ser en stig och räddar mig ner. Där reder jag ut och stigar runt, attackerar fint från O via den första stenen.

K9 jag vill hålla N, sikta mot högsta men gärna runda O så att jag slipper stenigheten. Det brukar aldrig gå helt och hållet men jag strävar på, blir omsprungen av en bra rygg och får den utan misstag.

K10 mycket löpning, lämnar vid det gula och när jag kommer upp på höjden funkar blickskolan fint.

K11 först vill jag bara gå strikt S, senare ser jag att det finns en stig V om kontrollen som kan ta mig riktigt nära. Jag når stigen med en annan riktning än vad jag tänkte, därför tar jag fel stig, naturligtvis är en annan anledning att jag inte tittade på kompassen. Jag inser att jag inte var tillräckligt noggrann, är jag på stigen V eller O om kontrollen? Jag måste vara beredd på båda alternativen..men jag har ju ingen tydlig höjd vare sig V eller O om mig? Nålen säger V, räva! Aha, det finns en stig som faktiskt går SV. Korrigerar O, dike, stig sedan upp och spana sten. Där är det en..helvarv runt men ingen skärm. Ok, detta måste vara stenen vid branten men ingen brant här. Flera andra vilsna ansluter, skärmen måste sitta fel. Vi hittade skärmen lite längre upp på höjden.

K12-M jag kommer ut med en löpare i ryggen, jag vill hålla undan men vet samtidigt att jag brukar orientera som sämst i sådana lägen. Jag nyttjar så mycket stig som möjligt, K12 syns från stigen, K13 var redan befolkad, K14 satt snällt högt och till mål kunde jag en väg.

Det var ett kul pass. 10 minuters bomtid är inte topklass men det fanns positiva detaljer också.
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax Vinterserie #5 (2020-02-09)