Julserien etapp 2 (2019-12-08)
Kategori: Träning
Karta/område: Hamre (Arboga)
Arrangör: Arboga OK
Distans: 5,15 km (Bana 2)
Sträcka: 6.73 km
Tid: 78:22
Träningstävling igen. Snöblandat regn i luften och lite möjlighet till spårsnö i skogen.

Första gången jag sprang på den här kartan hittade jag en mystisk bro. Förra veckan bröt jag två tabun. Idag skulle jag tangera båda två.

K1 tog ut en riktning och höll den ett tag, terrängen styrde bort mig till förmån för grönt. Läste in mig vid träsket med sten i bakgrunden.

K2 delvis samma väg tillbaka. Enheten funkade inte, grå split.

K3 sökte mig ut till stigen, gick höger om höjden med punkter. Fick lite stenrasti i kontrolltagningen. Sitter den inte på första var det bara att fortsätta till nästa.

K4 hade sällskap ut men gick lite längre N, fann faktiskt ett bättre stråk än de andra. Vi hade sällskap/kontakt ända till gärdet tog slut. De gick upp direkt men jag fortsatte S till jag passerat branten. Det gick på ett ut och jag stämplade precis efter.

K5 de gick S upp på höjden, då valde jag att SV via sänkan. Jag såg en car wash V och började söka sänkan för tidigt. Fortsatte framåt och de andra hann före.

K6 långsträcka! Båga runt S och passera start = tabu. På våra kartor hade det satt stämplingsrutor så en inte såg hela vägen runt. Det kände som tabu att anta att vägen funkade ändå. Det fick bli skogslöpning istället. Trodde jag, inte så mycket löpning. Jag ville hitta stråket från K3 men bommade. I mitt sökande efter löpbarhet blev det mer N och mer grönt. Så var jag ute vid motorvägen (E20/E18) och faunabron. Faunabro är vad jag tror att det är i alla fall. Långsträckan var stekt, jag kunde inte låta bli att flamsa ut på bron en sväng. Resten av sträcka blev som det blev, några gånger trodde jag mig veta var jag var, andra gånger sket jag i vilket och visste att det skulle lösa sig, jag kommer springa på den. Inte. Jag blev uppfångad av gärde och väg.

K7-M hade bestämt mig för att resten blir spårlöpning, jag sökte spår hela tiden och följde så gott det gick. Spåren var inte distinkta, till exempel missade jag kontrolltagningen av K9. Till K11 kanske de flesta gått ut på vägen. De spår som fanns i skogen var inte klockrena. Normalt hade jag såklart tagit vägen och sökte efter stråket ut från kontrollen.

Detta var troligen årets sista O. Det blev en snöblöt historia, dessutom med utbruten start och mål. Efter målgång, på med överdrag och lifta tillbaka till klubbstugan, genomvåt. Min upplockare hade faktiskt presenning med sig, kungligt.
Visa kommentarer (0)
 
Julserien etapp 2 (2019-12-08)