JarlKut'n (2019-09-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hökolsberget (Rättvik)
Arrangör: IK Jarl
Distans: 4,41 km (H40)
Sträcka: 5.74 km
Tid: 60:15
Tävlingsläger i Dalarna! Huvudort Bystugan i Plintsberg. Jag var inställd på en ganska jävlig tävling, stenig terräng och tung kupering men på senaste tiden har jag skött mig hyfsat så..

K1 hittar mig själv på kartan ganska snabbt, ser att jag kan gå S precis efter hygget. Sikten är ganska god och jag spanar, anar något öppet och ser skärmen.

K2 tar mig ut till skidspåret och försöker fortsätta lagom långt och lämna i söderkurvan. Jag kommer lite snett men lyckas läsa rätt i sluttningen och korrigerar V till min sänka.

K3 ser en chans att stiga runt men inser senare att den sista biten inte var stig, den var beståndsgräns. Lämnar lite tvärt men jag ska ju i första hand bara ner på andra sidan. Kommer rätt på och en annan löpare är på väg ut.

K4 jag kan ju gå grovt på S-pil, noterar det gröna och sedan blötsänkan. Sedan ska jag upp på åsen och se stenar, de var övertydliga.

K5 jag tar mig ner till skidspåret, tar ut en riktning men den var inte bra. Studsar mot stigen men går snett igen, vänder efter andra löpare vid höjden. Jag är uppenbart så dålig att gå annan riktning än N-S-O-V att jag oftare borde söka dessa lägen. Här skulle jag till exempel kunnat gå lite V i skidspåret och sedan S efter blötsänkan.

K6 försöker gå V, spanar efter det öppna, ser det och tycker sedan att jag kommer in i sänkan och kan korrigera SV. Tajmade fint med att Henrik L precis kom ut från kontrollen.

K7 vill gå grovt N och styra efter höjderna. Efter skidspåret fattar jag att jag är V om höjden, prickar sedan högsta höjd på nästa men går inte N från rätt punkt. Blir uppfångad av beståndsgränsen, spanar efter skärm eller punkthöjd, ser ingen. Går O och studsar på träsket får den på returen.

K8 försöker gå O och vill sedan styra efter branter och höjdformationen. Får första branten och fortsätter uppåt och sedan på skrå, ser snart den enda stenen.

K9 vill såklart använda stig, ska lämna efter träsket. Jag blir osäker efter höjden men fortsätter ändå, den var svår att se på håll, det gällde att vara säker på sin sak.

K10 här hade jag inte hel plan, ut till ledningsgatan. Där stöter jag ihop med svampplockarfamiljen. De var på väg S, då gick jag N. Fortsätter tills jag är precis N om träsket och går sedan grovt O. Märker det gröna och är sedan vaksam, kommer ut i träsk, då ska jag S och däruppe sitter den!

K11 ut till spåret så fort som möjligt, lämna på lämpligt ställe. Går N strax efter förgreningen och lyckas pricka fållan mellan brant och höjd och kan sedan svänga runt höjden och få rätt brant.

K12 stigar mig fram, vill ta den östra nerfarten då ingången verkar tydligare OCH det är mindre sannolikt att någon från TC ser mig (bomma). Jag tyckte formationerna mellan nerfarterna var mer dramatiska än vad de ser ut på kartan. Gjorde en korrekt bedömning och fick den fint.

K13-M försiktig löpning

Det här var en bra O-insats. Jag hade väldigt stor respekt för svårigheten och kände mig försiktig nästan hela vägen. Det tog ner farten men det kan ändå vara vägen mot framgång? Utsikten från TC över Siljan och Rättvik var fantastisk denna strålande höstdag.
Visa kommentarer (0)
 
JarlKut'n (2019-09-21)