Attundadubbeln lång (2019-09-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norra Järvafältet (Fäboda)
Arrangör: Attunda OK
Distans: 7,5 km (H40)
Sträcka: 10.76 km
Tid: 81:07
K1 långsträcka direkt, springa runt var givet. Jag fattar inte varför jag tog stigen upp O? Där tappade jag löpflytet men lyckades i alla fall hålla koll, hitta höjd och sten. Sedan såg jag branten men skärmen var rejält nedtryckt vid foten.

K2 det blev nog lite väl mycket stissigt stigfokus, var mer lost än vad det ser ut som men fick ihop de större bitarna till sist. Lämnade stig rätt men tror inte riktigt på det. Längre upp och N ser jag Olle T springa O, är han på väg till K3 eller K2? När jag varit i O och vänt går jag på antagandet att Olle var på väg till K3. På vägen fick jag även sänka och brant till hjälp.

K3 strax efter mig stämplade en Ravinenlöpare, han har säkert koll tänkte jag. Jag hänger inte direkt, drar SO och girar sedan närmare men tycker han drar iväg väl långt..då springer jag på min skärm. Sån flax!

K4 dags att försöka skärpa sig lite. Springer stig och lämnar inte förrän jag är i höjd med rätt höjdparti. Jag läser fel och glider av höjden men studsar på diket och kan försiktigt ta mig tillbaka på rätt spår.

K5 stig igen, passerar det öppna och försöker sedan skära in mot höjden så att jag får stenen S om mig. Är försiktig i ringen och får den fint.

K6 jag ville inte fastna ovanför en brant och valde då löpbarhet på höjden och siktade SO. Jag hade inte tänkt stiga runt men jag kom för långt S. Ingen blev väldigt tacksam, från stigen såg man skärmen.

K7 jag skråar tillbaka men tappar ändå höjdkurvorna. Stigar ända till stenen för att komma rätt från början, går försiktigt upp och försöker läsa på kurvorna.

K8 långsträcka! Bestämmer mig snabbt för att ta kontrollen N-ifrån. Stigar tillbaka till startpunkten och vidare på den mindre stigen. Hittar rätt avtag men tvingas båda runt allt grönraster, girar tillbaka rätt.

K9 misstänkt klurig kortsträcka, är väldigt väldigt försiktig. Går lite SV tills jag får en höjdkurva, forcerar sedan S och spanar som fan efter skärmen. Ser ett öppnar parti och sedan ett mörkar och där sitter den!

K10 på slutet, jag vill vara extra noggrann. Upp på högsta höjd, ser stenen och tar ut riktning. Drar lite, ser en annan kontroll men snart även min storsten.

K11 långsträcka igen! Stigar mig bort. Vill nå diket så att jag med säkerhet har kontrollen N. Följer diket och letar efter spången, från den ska jag kunna gå N och komma till rätt höjd. Samtidigt spanar jag O, jag vet att höjden ska närma sig diket innan det är dags. Dessa två informationer kunde kombinerats med slutsatsen att jag skulle fortsatt lite till. Jag såg något som kunde varit en gammal spång och drog N. Kom upp på fel höjdparti och fick rädda mig ut på kraftledningsgatan och springa runt kontrollen. Tappade drygt fem minuter här, kändes väldigt onödigt.

K12-M löpning.

Insatsen liknade gårdagens, upprepade småförseelser men ändå nöjd. Det var skönt löpväder, fin framkomlighet och trevlig miljö. Nästa helg blir det dubbel i Dalarna.
Visa kommentarer (0)
 
Attundadubbeln lång (2019-09-15)