DM stafett Stockholm (2019-09-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågesta
Arrangör: Skarpnäcks OL
Distans: 5 km (H150)
Sträcka: 3:3
Sträcka: 7.23 km
Tid: 58:33
Per Ljung på första, Per-Anders Lindgren på andra sedan var det min tur, H150 lag 2, 5 km blå svårighetsgrad i skala 1:7 500.

K1 försöker förenkla, sikta mot rätt höjd och den ska sitta på bortre långsida. Kommer upp nära högsta och fortsätter mot potentiell punkthöjd och där sitter den.

K2 ut på stig, upp i backen på stig. Lämnade med riktning i ryggen och var försiktig, kom rätt på.

K3 hamnade mellan snitslade stigar och höll inte den riktning jag tänkt, justerar innan kraftledningen. Efter den tar jag ut kursen och fokuserar på att få träsket innan rätt höjd. Jag märker att jag drar O, som om banläggaren visste att terrängen skulle trycka en däråt. Får i alla fall träsket och anar branten NO, tar mig upp och sedan NO. Försiktigt, får den.

K4 det kändes självklart att stiga. Jag fokuserar dock på löpbarhet, möjligen hade det ändå gått snabbare att gena SV ut på första stig. Kontrolltagningen underlättades av en otydlig stig som fanns på tävlingskartan.

K5 jag ville använda den feta stigen den sista biten. Tar mig därför ner och går grovt V. Väl över var jag lite osäker på vilken stig som var vilken men färgmarkeringarna på träden hjälpte lite. När jag väl fått ordning på det hittar jag rätt ställe att ta mig upp i rätt kvadrant. Annan löpare dyker upp, det har varit lite glest ett tag.

K6 den första planen var att gå ut O och stiga mig runt, vartifrån jag skulle attackera har jag inte planerat. Jag gick ut NO istället och bestämde mig då för att ta mig till första ängen. Där skulle jag ta mig NO till "rätt" stig. Men. Jag såg en annan löpare, tänker säkert precis som jag så det är bara att hänga på, jävla kompass den visar NV när jag springer NO..eller? Där kommer en ny äng, ahh, jaha. Det får bli attack från en annan punkt. Det fanns en stig från NV på tävlingskartan som jag kunde attackera ifrån. Väl uppe hade jag svårt att läsa in vilken höjdnivå som var rätt men eftersom jag inte såg någon skärm fortsatte jag upp, då kom branterna och sedan min punkthöjd.

K7 jag fann inga vägar runt, gick grovt O och försökte stämma av längs vägen. Fick större träsket, såg golfbanan från en höjd och kom sedan ner på rätt stig. Kontrollen låg precis bredvid där jag var i fredags kväll. Det hade jag god hjälp av.

K8 visste från i fredags att rågången ner mot K9 var tydlig, den var tydlig upp mot K8 också. Nu började det bli lite mer folk igen.

K9 jag kunde följa rågången och sedan andra löpare fram till skärmen.

K10-M löpning, samma sista som i fredags, fick en rygg som jag parkerade tidigt.

Det var väldigt roligt att springa stafett igen. Jag är nöjd med min insats, inga stora misstag och oftast bra koll på läget.
Visa kommentarer (0)
 
DM stafett Stockholm (2019-09-08)