Träningstävling 3 (2019-09-03)
Kategori: Träning
Karta/område: Munkhyttan (Lindesberg väst)
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 4 km (Bana 2)
Sträcka: 5.54 km
Tid: 72:16
Efter loppet fick jag frågan, hur gick det? Jo, det gick väl ok. Bra start och sedan inga större bommar förrän återkomsten till boet och den långa sista kontrollen. Visst det gick inte fort men skit i det.

När jag sedan såg spåret kom minnet ikapp, det var ju småkrokar mest hela tiden. Oavsiktlig förträngning kanske är bra ibland?

K1 stigvägval till ettan var givet. Läste av när jag var på toppen av åsen.

K2 en grund med N-pil, gled upp någon kurva för att få bättre löpbarhet, halkade ner via en släpstig och fick korset, kunde framgångsrikt fortsätta på N-pil. Sträckbäst och tvåa totalt!

K3 hade en fin riktning men blev osäker och sprang upp på en topp där en annan löpare fanns. Vände ner och kunde styra via stenfälten.

K4 stigvägval kändes självklart igen. Hittade faktiskt det vita stråket när jag skulle lämna släpstigen. Högst upp på punkten tronade skärmen.

K5 tog en riktning som var fel, hamnade för nära höjdkanten. Gissade att jag kommit för långt, vi var flera osäkra, vände tillbaka och fick den väldigt turligt.

K6 tog riktning igen men driver aningen snett, fångas upp av en rejäl kant och vänder tillbaka, följde pipet från SI-enheten.

K7 hade en bra rygg, riktningen och positionen ut med kanten kändes mycket bra. Fick även branthöjden strax innan.

K8 jag hade ryggen ganska länge men tyckte att den gick för långt S. Jag drar lite mer N men inser snart att jag inte har koll, det är nog lika bra att fortsätta ut till stigen. Där läser jag fel, ser det gula men tror jag ser det öppna träsket. Väl uppe får jag lite perspektiv och fattar att jag ska NO. Får sällskap sista biten.

K9 sällskapet valde att gå tillbaka, S om strecket. Då valde jag att runda branterna och gå N om strecket. Det var kanske inte så smart men en bit var väldigt mossig och fin. Strax därefter vågar jag inte längre och säkrar upp genom att ta höjd. Får den ganska bra men det kändes lite turligt.

K10 tillbaka till boet. Tar en riktning, som är fel, men drar sedan ännu mer efter annan löpare, som inte skulle ha min kontroll. Träffar istället Karin och en annan skärm. Lyckas svära mig ur situationen och vända tillbaka rätt.

K11 går på grov riktning och kan styra med högsta höjd och anandes hygget. Sista biten har jag andra löpare före som röjer skärmen.

K12 tar riktning igen men siktar sten på ett T, därifrån kan jag på S hela vägen.

K13 jag tar riktning och håller den skitfint, när jag tappar den är det för att jag ska orientera efter höjderna. Det blev helt fel, kanske beror det på att jag trodde att jag var mycket längre fram. Kunde justera och springa runt när jag såg ängen.

Vi startade runt 18 och det var skumt på slutet. Stor rikedom på älgflugor den här kvällen.
Visa kommentarer (0)
 
Träningstävling 3 (2019-09-03)