Träningstävling 2 (2019-08-27)
Kategori: Träning
Karta/område: Bastberget (Gusselby)
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 4,4 km (Bana 2)
Sträcka: 5.15 km
Tid: 61:25
Ny träning av Lindebygden. Innan start fick vi höra att kartan hade några år på nacken. Hyggena hade växt upp och var snarare gröna, de gröna hade gallrats och var ganska vita..och så vidare.
Förra veckan utlovade jag att det skulle bli mer fokus på O än på löpning.

K1 vad de sa om grönraster mindes jag inte men väl ute visade det sig stämma med kartan. Jag följde beståndsgränsen men insåg att jag behövde stiga uppåt, har tur och får stensamlingen. Där tar jag ut en riktning och kämpar mig fram, det är mer grönt än rastrat. När det börjar närma sig högsta höjd strävar jag medvetet N, får den öppna branthöjden. Tar mig upp på den och spanar efter T. Jag ser inte T förrän jag börjar ta mig neråt i sluttningen, sedan möter jag löpare som är på väg upp och jag stärks lite.

K2 det var väldigt rastrat på vägen ut, därför sökte jag mig upp på åsen men det var inte bättre där. Här tog jag nog inte ut någon riktning, däremot hade jag sällskap av två andra löpare. Plötsligt kom vi ur rastret och det gröna, härlig terräng! Kontrolltagningen är osäker men jag ser de andra framför mig.

K3 de andra var fortfarande inom synhåll och jag rusade tillbaka och kom ikapp.

K4 trots att jag var ikapp ville jag göra mitt men jag läste från K5 till K4. Gick därför N men på vägen insåg jag läget och gled strax över till rätt höjdparti. Återigen försiktig och tveksam i kontrolltagningen men en vändande löpare möter mig.

K5 min förenkling blev att gå S, jag följde även en släpstig som tog mig upp på höjden innan släpstigen (som jag inte såg). Justerar sedan V för att "nå" strecket, fortsätter S. När jag kommer lite längre fram hygget/gröna väldigt tydligt, det borde jag kanske insett? Därifrån gick det ganska lätt att styra fram till rätt höjd. Tog högsta höjd och hade sällskap i kontrolltagningen.

K6 trots att det varit jättefin terräng emellanåt kändes det självklart att springa runt på vägen. Jag fick träsket V om vägen och såg sedan sten nere på O, vek in och mötte en löpare som var på väg ut. Det blev en av mina bättre splits.

K7 ville hålla en grov V riktning, anpassa vid passage av träsket. Jag tyckte jag låg rätt vid passagen men det kom ingen kontroll. Det fanns inte så mycket att läsa på heller. Jag var på väg att vända för att ta om när jag ser en annan löpare komma, kanske är jag inte så fel ändå? Vänder mig om och ser den!

K8 återigen läge att gå S, fick högsta höjd med stenar och glider sedan ner i det blöta som jag kan följa fram till rätt höjd. Där fick jag inte ihop höjdkurvorna men en annan löpare röjde skärmen.

K9 här var planen att ta mig ner för brantkanten S om kontrollen, då vet jag att jag ska N när jag kommit ner. Den här gången gjorde det att jag tog kontrollen precis före den andra löparen.

K10 tog ut en riktning från början och försökte hålla den, jag tyckte kurvbilden stämde väl hela vägen och vi var några som tog den tillsammans.

K11 här vill jag hålla S, passerar det steniga och sedan stenen men sedan misslyckas jag med att se skärm och sten där nere. På andra försöket syntes de alltför väl.

M löpning

Det här var ett av mina snyggaste lopp i år. Visst hade jag flyt med andra löpare i alla kontrolltagningar men det stora skötte jag på egen hand. Nästa vecka bjuder Lindebygden till igen!
Visa kommentarer (0)
 
Träningstävling 2 (2019-08-27)