Träningstävling 1 (2019-08-20)
Kategori: Träning
Karta/område: Rya (Lindesberg)
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 6,1 km (Bana 1)
Sträcka: 7.97 km
Tid: 56:47
Den här kartan erbjuder fantastisk terräng att springa i. Alltså fokus på att springa, orienteringen får gå lite som det går.

K1-K2 går skitbra, stigbaserad attack
K3 skulle ju bara S med lite drag V men när jag väl tog mig in i det gröna drog jag för mycket V. Jag gjorde strax omtag.

K4 på väg ut lyckades jag närmast maximera tiden i det gröna. Resten gick bra, väl framme vi rätt höjd fick jag en ganska trygg rygg att följa.

K5 jag drog O och tänkte låta mig glida N längs vägen. Jag såg en supertydlig grop och insåg att det var läge att gå strikt N. Gled ut på stigen och tog den därifrån, precis som förra gången.

K6 långsträcka! Mycket stig såklart, läser av höjdpartiet på ett bra sätt när jag lämnat stigen.

K7-K9 är lite mer försiktig med löpningen, det är ju kuperat. Läser av åsarna fint ner till K7, kommer snett till K8 men justerar, väljer att lämna höjden direkt för bättre löpbarhet till K9.

K10 fukkar upp riktningen ut och hamnar på fel stig. Jag får inte ihop det och väljer att bara köra, jag ska ju SO. Läser in mig på en stenig sluttning. Där tar jag ut en riktning och drar iväg, försöker märka när det sluttar ned, spanar sten och får den faktiskt.

K11 vill gå grovt O och gira NO efter rastret. Jag girade tydligen lite för tidigt men den riktning var bra. Det fattade inte jag. Det gick ganska fort och jag blev osäker på om jag skulle fortsätta eller om jag hade rätt höjd på vänster hand? Träsket fick mig att slutligt inse att jag skulle fortsätta. Väl framme inser jag att det inte var en höjd som gällde utan en grop, modell rejäl.

K12 med bra häng
K13 hade fortsatt häng länge men även bra avstämning med storsten och efterföljande V riktning.

K14 tuggade stig och avsåg att lämna så att jag kunde fortsätta i V riktning. Jag lämnade rätt men drog N, annan löpare visade mig rätt efter en snurr.

K15 jag följde den andra löparen in eller runt det gröna men sedan tappade jag visuell kontakt. När jag når en stig tror jag att jag är i norra änden av travbanan. Kurvan fortsätter dock och jag fattar då att jag är i södra änden. Justerar.

K16-M mest löpning, drog in mot K16 spanandes vilket funkade, sedan stig till K17 och backtrack av vägen till start för att nå M.

Det här var skitkul, trots 13 feta bomminuter. Benen kändes väl ok, inte så pigga som jag hoppats. Jag tycker att jag borde använt grov riktning mer, för att få ett moment att träna på samtidigt som jag sprang. Nästa vecka kör vi igen men då räknar jag med större O-fokus.
Visa kommentarer (0)
 
Träningstävling 1 (2019-08-20)