Golden Weekend (2019-08-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lockmora
Arrangör: Köping-Kolsva OK
Distans: 4 km (H40)
Sträcka: 5.13 km
Tid: 53:01
Åter i Lockmora utanför Kungsör. Det här blev fjärde tävlingsloppet på samma karta sedan natt-DM i augusti förra året.

K1 skön start med 200 meter fin väg till startpunkten. Jag hann hitta triangeln och bestämma ett vägval. Jag ville följa beståndsgränsen till höjden och sedan bara följa den till min sten. Jag hade lite svårt att följa gränsen och kom in i det gröna innan höjden, tvekade, hittade annan kontroll vid en sten, fortsatte vidare och fick den. Svajig start men ok utfall.

K2 jag vill ut till stig och sedan upp på höjden. Trots att jag försökte ta mig igenom det gröna strikt O drev jag NO och det kändes otrevligt långt. Sedan blir jag lite för het och drar upp på höjd direkt, fattar efter ett tag att jag ska längre fram och då har jag även hjälp av andra löpare.

K3 det känns rätt att surfa på höjden och ha koll på sluttningen, sista höjden och det gröna ska hjälpa mig rätt. Det hjälpte också att ha en rygg att gå på.

K4 jag ska gå S och hålla mig en bit upp och inte gå ner i det gröna. Jag var osäker efter stigpassagen, försökte var med och se branten och till slut kom den.

K5 jag var på väg att ta ut en kompasskurs men det blev liksom inte så. Jag försökte gå NO lite grovt och hittade stigen, den gick nästan i rätt kurs..bara nästan så hygget/gröna fångade upp mig. Aha! Jag kan följa den här kanten och komma rätt! Sluttningen var tydlig och jag fick den bra.

K6 jag kunde fortsätta följa kanten, kommer ner i träsk, bra. Sedan är det nära, jag läser av höjd på höger och inser att det måste vara nära, en annan löpare röjer skärmen, skönt.

K7 jag ville nog går rakt V och justera efter hygget men jag styrs upp N om träsket, löpbarheten är ok så jag accepterar. Ser T och inser att jag borde gå strikt V, det gröna styr mig N. Jag hamnar på fel höjd och inser inte det förrän jag ser vägen i N.

K8 känns inte så svår, håll dig till kanten av hygget, justera lite V efter vägen, fortsätt sedan N till slutet av höjdpartiet. När det närmade sig såg jag på kartan att det skulle finnas en storsten som uppfångare. Den fick jag och kunde justera tillsammans med några andra löpare.

K9 jag ska SO, precis som VM-löparna passar jag på uppe på krönet och spanar in vart jag ska.. och ser nästa höjdparti! Lufsar dit och får den fint.

K10 nu börjar det ser riktigt svårt ut, jag förlitar mig på den riktning jag tagit ut. Det finns ett stråk att följa faktiskt, uppe på sista kanten ser jag skärmen där nere.

K11 kanske hade det varit lättare att gå högre upp men banläggaren fattade att det skulle vara lätt att halka ner, det var upplagt för det. Jag accepterade att jag gått på det, tänkte vänta till branten med att gå upp men det kom en tidigare chans. Jag fick stenarna lite längre upp men tillsammans med flera andra var jag ändå lite osäker..och ännu mer lättad när jag fick den.

K12 väljer löpbarhet, så länge det går V. Löpare framför mig girar S, jag anar en tydlig höjd däråt och följer efter. Fattar jag kan fortsätta V till nästa höjd och sedan ännu mer V för att få den. Bra känsla!

K13 jag ville gå S och justera så mycket V som behövs på höjden. Tyvärr fortsatte jag dra V efter höjden och får justera från ringkanten.

K14 nu kom vi in i bekant del av kartan. När jag passerar stigen har jag inte exakt koll men känner mig trygg med att jag kommer hitta rätt höjdparti och kan ta det därifrån. Jag kommer upp rätt ås och fortsätter försiktigt, från höger kommer löpare upp från min kontroll, bingo!

K15 jag försöker hålla grovt S, fick någon av de gula höjderna men såg nog aldrig T. Återigen hittar jag bra stråk genom det gröna. Sedan mina tidigare besök visste jag att det fanns där. Väl upp är jag försiktig, ser den stora sänkan men fortsätter lite till i min riktning. Spanandes V ser jag skärmen.

K16 jag vill gå s, passera stig, över höjd och vidare till rätt höjd. Jag ser att jag drar V men tror inte att det är så mycket. Fortsätter över vägen och spanar efter höjden. Borde väl tänkt på att den ska komma direkt. Jag girar SO för att i värsta fall nå stigen..jag ser en höjd, yes. Det är en kontroll här och den är min, jättebingo!

M löpning.

Det här var min bästa medel på länge. Jag gjorde många bra saker men hade även så mycket flax jag behövde idag.
Dölj kommentarer (1)
Hermansson: Grattis till ett fint lopp Hellborg!
Lägg till kommentar
Spara
 
Golden Weekend (2019-08-17)