Askersundsmedeln (2019-08-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gålsjö
Arrangör: Askersunds OK
Distans: 4,5 km (H21)
Sträcka: 6.42 km
Tid: 92:36
Vi har sprungit i området tidigare, tallmo, skitfint, supersnabbt. Då valde jag H21 med fler löpare än för dagen tunna H40.

K1 jag svajar i början men styr med träsk till vänster, girar när det tar slut. Jag har inte blicken med mig, skärmen stör antagligen lite men skärpan behöver vara bättre från början. Det fanns tillräckligt att förenkla med här.

K2 jag vill runda den stora höjden och hittar ett bra stråk ner i sänkan, girar när jag ser storstenen och kommer upp nära skärmen. Den var dock väldigt gömd precis vid punkthöjden och i blåbärsriset.

K3 planen är att hålla N i grunden och spana efter storsten, andra löpare hjälper också till.

K4 vill hålla mig nära hyggeskanten, kan inte riktigt bestämma mig om hygge eller träsk är snabbast. När hygget är slut ser jag en sten och girar N men jag läste på fel sten, får vända tillbaka.

K5 tar ut en riktning och räknar med att brantkanten kommer att vara tydlig. Det var den och sedan kom stenen.

K6 tar ut riktning igen och styr med hjälp av stenarna. När hygget tar slut är jag inte så distinkt längre men en snabbkille drar förbi och den ryggen var rätt.

K7 jag ville nog gå NV men lät löpbarhet bestämma. Följde sedan ledningen till en tydlig höjd med stolpe. Tog ut en riktning men kände att jag drog för mycket N. Det gör att jag missar branten som jag ska "ner" för. Läser in mig på den långa branten NV om kontrollen och vända tillbaka.

K8 fick häng av en löpare jag visste sprang samma bana. Det var också en tacksam kontroll och en riktigt fin del av banan. Här var det faktiskt god framkomlighet, äntligen!

K9 jag velade en del över hur jag skulle genomföra den här sträckan. Det blev sedan lite som det blev. Jag försökte nyttja gamla stråk som gick åt rätt håll. Passerade en träskkontroll som inte var min, det borde varit den i ringkant. Jag reflekterade inte så mycket över den eftersom jag inte noterat att stigen passerats. Jag blir stående ovanför en brant och inser jag inte ska längre, girar N i hopp om att få storstenen. Den fick jag och kunde vända tillbaka.

K10 en bit på väg ser jag att det fanns stig till vänster, för sent. Enda gången det dyker upp kollar jag inte tillräckligt noga på kartan. Har i alla fall en riktning att gå på. Fick branten innan stigen och kunde ta den bra trots allt.

K11 hittade en gammal släpstig om gick åt halvrätt håll men till slut måste jag ge upp och ta mig ner till stigen. Väl där var det enkelt att hitta kanten och fortsätta till branten.

K12 den såg svårare ut vid första anblick men gå S, glid upp på höjden, ha koll på högsta höjd och anpassa därifrån.

K13 liknande attack här, upp på högsta och agera därifrån.

K14 kändes direkt som en bingokontroll. Jag ville följa den stora sänkan men sedan då? Ja, gå lite S och sedan V. Det gjorde jag inte, det blev mer SV och kanske kunde jag sett stråket mellan 14 och 15? Jag blev åter stående ovanför en brant, här kan jag inte rädda mig ut på vägen. Jag måste N hursomhelst. Efter ett tag hör jag annan löpare fråga sig fram till min kontroll och jag fortsätter N och märker att hon följer. Jag möter också löpare som verkar komma ut från något.

K15 försiktigt med lite koll på riktningen, har även spanande sällskap.

K16 ville gå O och det kändes nog så också men spåret visar jag bågade rejält. Jag vet inte vad som fick mig på rätt spår, kanske andra löpare. Jag visste att det fanns en fångande kant bakom men spanade mest efter formationer som kunde hålla en tremeters brant.

K17-M på grov riktning och stråk

Jag är för rädd för att springa på när jag inte ser marken. Blåbärsris, skvattram och andra växter hindrade. God till mycket god framkomlighet var inte en bra beskrivning av området. Den önskade tallmon fick banorna med en annan start. Själv är jag fortsatt slarvig, förenklar för dåligt men jag gör det bra ibland.
Visa kommentarer (0)
 
Askersundsmedeln (2019-08-10)