O-Ringen etapp 3 (2019-07-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kvillinge
Arrangör: O-Ringen
Distans: 7,1 km (H40)
Sträcka: 10.57 km
Tid: 117:10
När jag tar deffen och ser att det bara är 9 kontroller känns det bra. Ju färre desto bättre!

K1 kämpade upp till startpunkten, och försiktigt ner till stigen, över höjden. Jag tycker att jag har högsta höjd på höger men tycker också jag passerar genom ett träsk..de ligger ju på andra sidan höjden. Trots osäkerhet fortsätter jag i den utstakade riktningen. Ingen kontroll, snurrar till, blir lite stressad, tar mig ut till stigkorset och läser in mig när jag tar den har jag ändå lite tur. Bom på K1 igen men ingen katastrof.

K2 använder stig och går på S med höjd på höger, tacksamt spanande efter två storstenar.

K3 ut till stig, följer den och sedan upp på högsta höjd, tar riktning därifrån.

K4 långsträcka..men den ser overkligt svår ut. Springa runt på väg i S? Fortsätter kolla och ser att det faktiskt finns stig nästan hela vägen fram, så fick det bli. Genomförandet är perfekt och det blir dagens bästa split.

K5 långsträcka och jag ville inte upp i samma backe igen, springa runt på väg i V blev mitt val. Det var väldigt jobbigt, varje uppförsbacke tog emot mycket. Genomförandet är i alla fall bra.

K6 långsträcka..igen. Jag försöker stiga mycket. Det var trögt utmed förbjudna och jag borde antagligen ansträngt mig mer med riktningen för att ta stigen i O istället. Samma vätska hade nåtts på det vägvalet. Jag når sista stigen på "fel" ställe. Jag står i ett t-kors med vad jag tycker är en storsten. Det hittar jag inte på kartan. Tidigare riktning och höjden i V leder mig ändå till t-korset med stenen. Lämnar stigen med tanken "det här kan gå åt helvete". Får en storsten och den finns på kartan! Missar att justera riktning efter det uppenbarligen men där och då kändes det rätt. Läser in mig i den steniga sänkan och girar V, får den, yes!

K7 såg svår ut. Planen är att försiktigt på riktning nå den tydlig höjden N om grönrastret. Sedan då? Jag lyckades med steg ett men fortsätter sedan utan närmare eftertanke. Det fanns nog med detaljer att läsa på om jag varit med från början. När man helt plötsligt inser att jag inte har koll klarar jag inte av att fatta vilken sten som är vilken, om det där är ett träsk eller inte osv. Ut till ledningsgatan för att läsa in mig. Moget. Jag ser ett T och en stolpe. På andra sidan något som liknar ett hygge. På kartan hittar jag bara en uppsättning av detta. Men hur kunde jag komma så långt upp i sluttningen? Jaja, slutsats: ner en stolpe och sedan S. Utför, passerar en ledning av betong, oväntat men kollar inte kartan, blir uppfångad av bäcken långt ner. Kollar kartan och ser bäcken och även betongledningen. Jag ska upp igen och hitta kröken av ledningen. Det funkar hyfsat, fick runda branterna på vägen och upp, där fann jag ett stråk sista biten fram. Loppet var ändå kört här.

K8 uppgivet på stråk

K9-M löpning

Återigen brister det på slutet. Jag hade skött mig ganska bra så långt, inga större bommar efter K1 men så sprack det i sluttningen.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen etapp 3 (2019-07-25)