O-Ringen etapp 2 (2019-07-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Grosvad
Arrangör: O-Ringen
Distans: 6,9 km (H40)
Sträcka: 9.26 km
Tid: 77:35
Hur skulle man kunna försvara en bra start, nästan bomfritt lopp?

K1 väldigt försiktigt, hittar in mellan höjderna och viker in i sänkan.

K2 ut till stigen och attackerar från stigkorset, håller mig på sluttningen efter ledningsgatan och ser snart stenarna.

K3 vill gå O om "hygget" men det ser så brett ut och jag ser att löpbarheten inte är så dålig. Är väldigt försiktig, jag får lite bingokänsla av området.

K4 jag får inte ihop stakethörnet med där kontrollen ska vara och gör en dålig kontrolltagning. Till slut inser jag att jag åndå måste fortsätta V och vid sidan av stråket sitter den.

K5 stigvägval är självklart, det var lätt att hitta lämpligt avtag. Stenen ståtade öppet i det gula.

K6 försiktigt på riktning och blick

K7 tappar kollen på riktningen och drar iväg på stig men jag ska ju N om det gröna. Stannar upp på höjd med stenar. Drar N för att säkra upp på vägen men innan jag når den fattar jag positionen, rundar det gröna och upp på min höjd.

K8 långsträcka! Spring väg Henrik, snabbaste vägen ut till vägen, hela vägen runt. Lämnade vid kröken och tog ut riktning, trängde igenom beståndsgränsen och på andra sidan hängde den!

K9 nu var jag inte ensam längre, vill få träsket och sedan ledas av branten. Jag missar träsket men anar det, branten får jag och kan styra rätt, bra ryggar också.

K10

K11 jag vill stiga mig fram. Efter andra branthöjden lämnar jag stigen, tvekar lite då jag räknat fel på träsken men sänkan är väldigt tydlig och jag fortsätter. Eventuellt flög Tove Alexandersson förbi precis här, just då?

K12 försöker sikta på det förbjudna och sedan leta mig upp. Jag börjar nog bli trött redan här, för trots att jag går upp från stigkorset med riktning i ryggen är jag väldigt osäker. Vart på höjden har jag kommit upp? Är det här träsket? Där är en kontroll, den är inte min, fan. Tar mig samman och fortsätter mot en misstänkt formation och får den, så skönt!

K13 jag tog ut en riktning men märker att jag drar för mycket O på vägen ut. Ser en höjd och tänker, det är bakom den min brant sitter. Det känns rätt ända tills kontrollen uteblir. Försöker läsa in mig men ser inte att det går en brantkant på en annan höjd också. Jag springer ner till vägen och läser in mig, promenerar upp och får den. Jag hade kunnat stiga mig fram precis som jag gjort resten av banan. Fem minuter borta.

K14-M jag tog slut efter bommen och gjorde konstiga val men inga ytterligare katastrofer i alla fall.

Jag får ändå vara nöjd. Egentligen bara en bom och den på fem minuter. Förutom etapp 1 är detta bättre än på länge. Tyvärr sitter inte säkerhetstänket i ryggmärgen. Banan passade mig, mycket stig som kan säkra upp. Runtomvägval på långsträckor.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen etapp 2 (2019-07-23)