Eskilstuna Weekend 1 (2019-07-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sågarsvedet
Arrangör: Ärla IF
Distans: 4,17 km (H40)
Sträcka: 6.71 km
Tid: 73:30
Det var tydligen dags för en palett med klassiska O-misstag.

K1 stigvägval med ok tagning.

K2 blickskola. Ut med grov riktning men kommer till rätt brantparti på rätt höjd och passerar precis förbi utan att lägga blicken på rätt håll. Snurrar omkring men vänder tillslut svärandes tillbaka till K1. Kände igen varenda fotsteg på slutet men nu med blicken åt rätt håll.

K3-K8 här kan man se att den här typen av banor passar mig. Det är ganska tydligt avgränsade höjdpartier, grov riktning räcker för att komma tillräckligt rätt. Sedan kan man ta de sista detaljerna på vägen in.

K9-K10 komma till fel kontroll först. Hittar in till stenigheten och följer till beståndsgränsen men tar inte rätt riktning därifrån, inte läser jag på detaljerna heller. Har ren tur som springer på K10 och kan studsa fram och tillbaka.

K11-K12 med bra riktning i ryggen.

K13 drar iväg och läser till K14, vill hålla mig upp och ta mig ner via stigen. En bit på väg inser jag att det ska vara K13 i fokus, då har jag inte koll på var jag är. Hittar en annan kontroll. Hittar sten i träsk och senare även gulhöjd med branter men jag lyckas inte promenera in riktningen. Den lyckade attacken kom från groparna nere vid stigen men då fick jag hjälp med kontrolltagningen också.

K14-M här kändes det som att banläggaren släppte oss lösa, löpning.

Terrängen var fantastisk, till och med jag tyckte att det var mycket bra framkomlighet. Banan passade mig och det här var därmed en fin chans till ett bra lopp. I efterhand får jag glädja mig åt härligt o-väder och fin terräng men 25 minuter bomtid är svårt att skoja bort.
Visa kommentarer (0)
 
Eskilstuna Weekend 1 (2019-07-05)