Veteran-SM lång (2019-06-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stora Homnaflen N
Arrangör: Alfta-Ösa OK
Distans: 8,44 km (H40)
Sträcka: 10.72 km
Tid: 125:46
Hälsan och baksidan kändes bättre. Sommartemperaturen var på plats, +30 och gassande sol.

K1 börjar med att följa släpstigen, sedan sluttningen. Väljer att gå över höjden för att försäkra mig om vart jag är. Tyvärr missar jag att tappa höjd är fel, behålla höjd är rätt. Det slår mig efter en bit att riktningen är dålig och att jag måste vara på sluttningen med grönraster. Efter den insikten kan jag långsamt rätta upp skutan och med stor tvekan komma rätt.

K2 rundar det gröna, håller kurs, läser på första stenarna och har sedan koll på andra löpare

K3 tar ut riktning och läser på storstenarna, andra löpare hjälper till att röja kontrollen.

K4 ser svår ut men jag börjar med riktning och vetskapen att grönt ska forceras. Under promenaden genom det gröna inser jag att strävan mot högsta höjd är bra. Väl igenom kommer jag omgående på släpstigen och sedan branten. Därifrån kan jag promenera in stämplingen.

K5 jag prioriterade löpbarhet även om det skulle kosta höjdkurvor senare på vägen. Jag lyckas gå fel på släpstigarna men ser att nålen står fel, viker uppåt i backen och har lite flax som kommer rätt på.

K6-K8 promenerar runt höjden med god koll på nålen.

K9 var först på väg att springa runt hela grejen men ändrar mig och tar mig ner i sluttningen i S. Använder släpstigar hela tiden, omväxlande neråt omväxlande på skrå. Jag lyckas pricka släpstigen som är med på kartan också. Fortsätter på släpstig och tar ett rejält vätskestopp efter stämpling.

K10 tillbaka samma väg sedan lite väglufsning. Ny vätskepaus i vägkorset innan promenaden upp till skärmen.

K11 såg ut som den sista utmaningen, en rejäl utmaning. Som vanligt har jag inga problem att hitta branter ovanifrån. Det gick en trail runt och ner. Jag går mot höjden med brant som jag såg ovanifrån. Sedan bockar jag av två gröna områden innan nästa brant. Vi är flera löpare häromkring och det hjälper lite den sista biten.

K12 promenerar genom stenhelvetet och får sedan nya ryggar. Det är för övrigt samma kontrollpunkt som i fredags.

K13 här har jag släppt O nästan helt, springer avsiktligt mot fredagens sten och följer sedan stråk och folk, kommer rätt på.

M löpning

Det var riktigt roligt även om det inte fanns någon fart att tala om. Orienteringen gick bra vilket är glädjande även när det inte går fort.
Visa kommentarer (0)
 
Veteran-SM lång (2019-06-08)