Ösa-träffen dag 2 (2019-06-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lilla Homnaflen
Arrangör: Alfta-Ösa OK
Distans: 3,06 km (H40)
Sträcka: 3.94 km
Tid: 65:15
Uppladdningen de sista veckorna innan hade störts av förkylning och en osäkert trasig baksida. Dagen innan avnjöts lite febergräns och lite allmänt svajig hälsa.

K1 dålig start på många sätt, glömmer att det är startstämpling och blir ropad tillbaka. Missar då att startpunkten är precis vid start men räknar ut det i backen upp. Då gissar jag min position och tar ut en riktning. Promenerar. Håller riktningen fint men utgångspositionen var fel och jag är inte tillräckligt med för att justera. Läser in mig på en storsten och promenerar tillbaka. Längs vägen har jag sett både Arvid och Karin.

K2 här blir det mer orientering, jag ser formationerna där branten ska vara, promenerar dit och stämplar.

K3 tar ut riktning men driver, inser att jag är för nära fel höjd och kan justera

K4 tar ut riktning, hamnar ur kurs men justerar. På vägen ner anar jag mig till var branterna är kan använda den informationen.

K5 promenerar på i bra riktning

K6 inser att jag inte kan läsa på allt, håller riktningen och söker den tydliga höjden. Svårigheten låg nog mest i att se på kartan att höjden skulle vara tydlig trots allt svart omkring.

K7 har koll på riktningen grovt och kan följa det gröna.

K8 rundar branten och..väljer att hjälpa några att leta efter D14:s försvunna kompass. Vi hittade den inte och D14 fick följa med D40+ runt.

K9 jag litar på min skill att hitta branter ovanifrån, efter branterna går jag ner i gula gropen och sedan upp på höjden, styr rätt.

K10 försöker hålla mig ute på åsen och på det sättet nå branten

K11 tar chansen att lufsa lite på stig och sedan följa stråk och andra löpare till skärmen.

K12 tänker gå V över floden och sedan ta ut riktning. Jag noterar att jag kommer för nära vägen efter ett tag, får gropen och tar ut ny kurs. På vägen ser jag hur beståndsgränsen går.

K13-M lufsar

Det såg stenigare ut på kartan än vad jag upplevde det i naturen. Jag promenerade mest för att spara mig och baksidan. Det var väldigt fint i skogen och roligt att tävla.
Visa kommentarer (0)
 
Ösa-träffen dag 2 (2019-06-07)