Närkekvartetten #3 (2019-05-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lockhyttan
Arrangör: KFUM Örebro OK
Distans: 4,06 km (H40)
Sträcka: 5.52 km
Tid: 68:24
Jag fortsätter med det oplanerade konceptet en O-tävling per helg. Den här helgen blev det medeldistans.

K1 öppnar svajigt och har inte så bra koll, går på grov riktning, som till en annan skärm men därifrån såg jag nästan min. Räddad.

K2 bågar avsiktligt för att få träsk och träffa höjden, bra genomfört

K3 vill närma mig träsket lite och hålla S, fokus är att pricka höjden och ta det därifrån. Väl däruppe gick jag lite rygg sista stegen.

K4 här läste jag lite fel. Det jag såg var att det gick en grön avgränsning mellan höjdpartierna. Min plan var då att gå runt första höjden på V och sedan forcera det gröna om pricka höjden. Om jag läst rätt hade jag hållit mig ifrån det gröna hela vägen. Nu gjorde jag även felet att driva för långt V innan jag gick S. Ute vid det vita insåg jag detta och kunde korrigera.

K5 går försiktigt på riktning, får stenarna och kan fortsätta. Min höjd syntes faktiskt ganska tydligt genom det gröna.

K6 försöker hålla V, förhoppningsvis kan jag få släpstigen för att kunna bedöma avståndet sista biten, spana efter stenar och höjdformation. Jag såg något misstänkt i NV men kunde korrigera S med hjälp av storstenen.

K7 jag ville inte bara gå på riktning, siktar istället N, mot stenarna. Jag får stenarna och försöker hålla riktningen därifrån. Tyvärr missar jag helt beståndsgränsen. Minnet säger att jag såg den men det var inte jag reflekterade över då. Jag blev uppfångad av branten men är alldeles för nonchalant när jag ska attackera. Det fanns nog en del stress i huvudet också. Jag höftar iväg i någon riktning, ser lite andra löpare, hör någon stämpling..eller inbillning, ger upp. Försöker hitta tillbaka till branten och när jag använder kompassen får jag den direkt, löjligt enkelt.

K8 tar ut riktning och försöker hålla, tänker att jag ska spana efter stenar men kan inte minnas att jag såg någon. När det öppnar sig efter det gröna är jag beredd med blicken och får den.

K9 vill använda träsk, det brukar vara tydligt och hyfsat löpbart. Jag ska använda branten för att komma ur rätt. Den kom lite för snabbt och jag fortsatte förbi. När det börjar bli grönt viker jag upp ändå. Uppe på höjden blir jag osäker på om jag är på norra eller södra höjden. När jag rett ut det kan jag vända tillbaka och ta den. Även om det är ok att ta träskvägen måste jag använda höjderna mer om jag ska försäkra mig om att komma rätt.

K10 gör ungefär som till K1, grov riktning, mest N men drar lite V. Det gick vägen den här gången också. Det var många som skulle ha denna och det fanns både folk och lite spår.

K11 jag vill använda träsk igen. Hittar in rätt, kan styra med riktning sjöar och K14. I attacken går jag på N och uppåt.

K12 var en slarvig historia. Jag hittar det gula men följer sedan tydligen beståndsgränsen NV istället för att gå V. Jag hittar inte kontroll och blir heller inte uppfångad av någon blötsänka. Jag vänder tillbaka till det gula och tar mig tillbaka V och får den faktiskt. Det här kunde gått mycket värre. Jag borde siktar på sten eller träsk i första skedet och sedan fortsatt på riktning.

K13 går S och spanar, den syns på håll

K14 har jag varit vid tidigare (och stämplat!) Jag vet att det kommer vara ganska öppet runtomkring. Går SO och letar mig ut, kommer rätt på.

K15 det såg inte ut som sjö i verkligheten så jag trodde inte att det var det. Mycket blött var det, sjönk till låret och bestämde mig för att vända. Gick lite längre N och tog mig över. Attacken bjöd på tunga höjdkurvor upp till kontrollen.

K16 det fanns lite förbjudna områden och anvisade passager genom staketet som inte redovisas på livelox-kartan. Höjdkanten och stenigheten är ganska tydlig och jag kan följa den runt utan större problem.

K17-M löpning

Det här var i många delar en slarvig insats. Det började direkt men jag blev inte straffad förrän vid K7. Där började bubbla pysa med lite flera misstag som följd.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten #3 (2019-05-18)