Poängtävling 3 (2019-05-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden (Digerberget södra)
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,92 km (Klass 2)
Sträcka: 7.21 km
Tid: 85:50
Träningstävling igen. Tanken var att ta det lugnt och inte ta ut mig i onödan. Inte ha bråttom, kanske försöka vara lite extra noggrann med riktningen.

K1 satte tonen för dagen. Jag vet att jag är kass på att hitta kontroller i sluttningar. Jag ville testa att ta kontrollen ovanifrån, hitta rätt på skrå kändes hopplöst. Springer upp till stigförgreningen och försöker sedan hålla riktning genom sänkor och ner för sista sluttningen. Innan jag bestämmer mig för att vika S har jag sett en stensamling längre ner. När jag tittar på kartan undrar jag vad det var jag såg egentligen? Var det ens med på kartan? Kan det varit dubbelstenarna i det gröna? När jag gick S var jag hursomhelst väldigt nära kontrollen. Åtta minuter och mycket sten senare var jag vid kontrollen. Om det inte finns häng eller andra möjligheter att orientera syniskt blir mitt nära försök på liknande kontroller att gå från karttecken till karttecken.

K2 jag gör ett nytt försöka att ta kontrollen ovanifrån. Här var det lite enklare, öppnare. För att få mer fart borde jag gått längre upp på höjden tidigare.

K3 jag försöker förenkla genom att gå O till släpstig och sedan ta av för kunna gå S till rätt höjdparti. Jag slarvar och lämnar för tidigt, på fel höjd bränner jag 1.30 på att reda ut och ta mig rätt.

K4 är förhållandevis lätt men jag springer ändå runt

K5 det var riktigt bra framkomlighet i träsken ikväll. I det här fallet blev även ingången bra med en sänka upp på höjden.

K6 jag fortsatte med träsklöpning. Planen var att sedan lämna vägen i svängen. En släpstig fick mig på andra tankar, äsch jag chansar in här så får vi se..det hade väl kunnat funka om jag inte blivit så het på höjden jag såg i S. Där kunde jag i alla fall läsa in mig och justera.

K7 går på N-pil, får även hjälp av annan löpare.

K8 grönt skrämmer alltid lite. Använder släpstig upp på berget. Lämnar när träsket tar vi och fortsätter sedan i den riktningen.

K9 ska jag nu ner i en sluttning igen. Jag vill bort till den andra stigen och ta det därifrån. Återigen lyckas jag att hitta branter ovanifrån. Där vågade jag inte gå ner, hittade en väg ner i S men N hade såklart varit närmare och kanske enklare? Kontrolltagningen gick ganska lätt, tog avstamp från stenen och höll sedan riktningen ner för slänten.

K10 upp till stigen, springer till dubbelstenarna och går upp. En annan löpare leder mig rätt där uppe.

K11 ner till stig, jag ville hitta första stigkröken och försöka hitta riktningen därifrån. Jag lämnar på avsett ställe och går V som jag tänker men det är ju fel. Väl upp inser jag att jag är för långt S och lufsar NO ner för berget.

Det var en ganska vek O-prestation men ganska pigga ben. Förhoppningsvis kan jag ställa om till långdistansen på lördag.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 3 (2019-05-07)