Tisarträffen (2019-05-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Samsala (Hallsberg)
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 7,55 km (H40)
Sträcka: 10.24 km
Tid: 87:14
Långdistans på samma karta där vi sprang natt i vintras. Terrängkännedom? Det kändes inte så i alla fall. Detta trots att K11 var samma kontrollpunkt som en av nattkontrollerna.

K1 jag hade hoppats på stig- och vägmöjligheter och det kom direkt. Det här var dock lite trassligare än vad jag önskat mig. Jag hade ingen plan, drog mest iväg på stigar med ett NO fokus på nålen, hoppades läsa in mig längs vägen. Strax efter ledningsgatan lyckas jag faktiskt också med det! När jag lite senare lämnar stigen ser jag att fanns ytterligare möjlighet att springa runt. Jag löser i alla fall kontrolltagningen förvånansvärt bra. Andra löpare drog åt andra håll men jag fortsatte trots att jag inte kände mig säker. När jag ser min riktning får jag känslan att meridianerna gick åt annat håll på min karta men så var det naturligtvis inte. De snabbaste i min klass körde ett sydligare stigvägval.

K2 håller grov O riktning och bockar av, stig, flod, grönt, sök! Andra löpare röjde stenen.

K3 grov S riktning, tar mig igenom till andra sidan det gröna och söker sedan gulhöjden. Den var tydlig och jag kunde följa den och annan löpare ända fram.

K4 jag valde stig för att komma på rätt N-S nivå, fortsatte sedan på O riktning. Försökte bocka av detaljer igen men missade några viktiga och blev osäker på vart jag var. Det gick upp för mig att det kanske var dags redan? I N anar jag grönrastret, fortsätter O sakta och lyfter blicken, får den!

K5 tänkte först runda rastret men jag fann ett hyfsat stråk och fortsatte igenom. Jag såg att jag inte skulle till första gulhöjden utan den senare. Jag försöker närma mig kanten för att få branten ovanifrån. Jag står på kanten och tittar ner men ser den inte. Gör en ring och kommer tillbaka och ser den. Jag var nog väldigt nära första gången men borde kollat lite mer.

K6 tog ut riktningen men kunde släppa och följa andra löpare.

K7 ligger lite efter och ser de andra löparna från stigen och kan vika in och få den utan ansträngning. Sedan vattenpaus på stigen.

K8 håller S från vätskan och styr efter höjden. Det var tydligt och kändes enkelt.

K9 först tänkte jag nog springa runt hygget men en annan löpare sprang över och det såg ok ut. Kör V riktning och justerar på stigen för att få en kontrollerad attack mot kontrollen. I hyggeshörnet tar jag ut riktning men har även koll på den andra löparen. Vi ser stenen båda två. Det kändes riktigt bra, jag gillar inte kontroller i grönområden.

K10 nu ville jag verkligen springa stig. Det funkade fint men mest nöjd är jag med kontrolltagningen. Många andra löpare drog mot södra delen av träsket men dit skulle inte jag. Så, jag sprang inte dit! Bra va?

K11 här blev det kortslutning eller kanske flera dåligt kombinerade tankebanor? Återigen får jag känslan (i efterhand) att meridianerna gick åt annat håll på min karta. Min plan var att gå V. Då kommer jag ut N om kontrollen och N om stigen som går N om kontrollen. En annan tanke var, spring inte och ta K12 först. När jag kommer ut på stigen ser jag en tydlig höjd, hittar den på kartan men går ändå S. Ja, jag skulle ju komma ut N om stigen så då är det S som gäller. Jag blir stående i ett T-kors som är vridet åt fel håll. Jag reder ut det och försöker ta kontrollen från S, hittar en annan och driver ut mot diket. Jag lyckas inte och fångas upp av stigen N om kontrollen. Därifrån går det bättre. 5 min bom säger Winsplits.

K12 överdrivet försiktig men det är rätt val.

K13 springer runt på stig och tar den på snäv vinkel, det är fler löpare i omlopp här.

K14 velar en del men springer runt även den här.

K15-M löpning

Jag är nöjd med den här insatsen. 87 min på 7,55 km är snabbare än vad jag brukar göra. Det var ändå mycket grönt och raster, som iofs inte var så illa som det ser ut. Jag fick också en strapatskänsla som jag önskar från långdistanser.
Visa kommentarer (0)
 
Tisarträffen (2019-05-05)