OL-rounden dag 2 (2019-04-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skärsjön (Skinnskatteberg)
Arrangör: OK Hedströmmen/Vandrarringen
Distans: 3,77 km (H40)
Sträcka: 4.69 km
Tid: 38:34
K1 tvär gir precis vid startpunkten krävdes. På vägen upp inser jag att det enklaste är att hålla koll på högsta höjd i S. Då viker jag in N i det gröna och kommer rätt på.

K2 väljer att runda rastret, söker löpbarhet. Den sista beståndsgränsen är tydligen och kontrolltagningen blir ganska enkel.

K3 fortsätter ut på stigen. Blir omsprungen av Trollhättan. Han lämnar snart stigen men jag väljer att fortsätta, tills jag ser mitt höjdparti. Tvekar på första högsta men fortsätter strax, och stämplar faktiskt före Trollhättan.

K4 ser Trollhättans rygg och hittar ut på stigen. Inga problem att hitta rätt höjd och kontrollpunkten på andra sidan.

K5 Riktning S, prickar stig och får sedan stråk upp på skrå. Andra löpare hjälper till att röja skärmen.

K6 Trollhättan har inte skakat av mig riktigt och jag ser vart han stämplar och jag tar mig dit.

K7 direkt S till stig, sedan vill jag hålla V när jag lämnar i stigkorset. Jag lyckas inte hålla den riktningen tydligen men jag minnas att jag passerade precis vid stenar halvvägs. Nästa stensamling stämmer dock och jag kan följa höjden SV och få kontrollen.

K8 dagens slarvigaste. Här ska jag gå V för att få den större stigen eller vändplatsen, därifrån kan jag attackera säkert. Istället följer jag en annan löpare som går NV, han kan jag nog följa. När jag kommer ut till vad jag hoppas är rätt släpstig ser jag sten och anar en gulhöjd så jag fortsätter N. Ingen skärm. Korrigerar N och får den bakvägen. Tappade minst 1.30 på detta.

K9 ut på släpstigen, får en rygg som viker ner och leder mig rätt.

K10 väljer en stiglösning genom träsket. Ser tidigt den första stenen och försöker hålla den riktningen även efteråt. En annan löpare springer lite N om mig och får den före.

K11 jag följde löparen ut NV och hade ingen egen plan. Framme vid kraftledningen väljer jag att söka stigen som ska leda hela vägen fram. Det funkar men är inte så det borde gå till.

K12-M mest löpning

Återigen en bra insats, återigen en tacksam bana. Innan loppet fick jag det lokala tipset att hålla riktningen och släppa på gasen. Riktningen använde jag inte så mycket och gasen släppte jag lite i alla fall. Den här delen av kartan var ofta fin, bra löpbarhet.
Visa kommentarer (0)
 
OL-rounden dag 2 (2019-04-27)