OL-rounden dag 1 (2019-04-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skärsjön (Skinnskatteberg)
Arrangör: OK Hedströmmen/Vandrarringen
Distans: 6,57 km (H40)
Sträcka: 9.81 km
Tid: 72:17
Nattorientering igen. Planen var att springa så mycket stig-väg det bara går. Det skulle leda fram till revansch på kartan som jag misslyckades på 2015.

K1 tuggar stig så långt det går, tar ut riktning och försöker hålla. Såg potentiella höjder och skärm..men utan reflex. Ganska snabbt lyckas jag fatta var jag är och vart jag ska. Skärmen utan reflex var faktiskt en som användes i tävlingen.

K2 långsträcka! Velar onödigt ute på elljusspåret men jag bestämmer mig och matar på i bra tempo. På sista stigen bockar jag av kröken och två träsk innan jag lämnar, har kanske lite tur som lyckas pricka höjdpartiet? Bra utfört!

K3-K4 försöker hålla O, girar upp på det gula och fortsätter O. På andra sidan är jag försiktig och har blicken med mig. Håller S mot K4 och girar O när jag nått höjdpartiet. Det gick bra på båda men det kändes inte säkert.

K5 direkt ner till vägen, planen var att lämna innan kraftledningen, passera det blöta och sedan gå N. När jag passerar nästa blöta ska jag slå i bromsen och vara vaksam. Tyvärr hittade jag en lite för bra släpstig när jag lämnat vägen. Jag hade inte koll på om när jag passerade det blöta men tyckte att det började gå uppför och dags att gira N. Jag sökte nästa blöta men fann det inte, så en reflex och tänkte: yes! Men det är ju ingen sten, inte min, vad är det då? Höjd tyckte jag, var är jag då? S om K, SO om K? Tyvärr såg jag inte att det fanns en punkthöjd i ringkant. Jag snurrade 4 min innan jag var tillbaka. Klev då upp på höjden och såg en löpare dra mot..en sten.

K6 planen var att stiga runt alltihopa. Jag slarvar lite med riktningen ut och är inte säker på åt vilket håll min stig ska ligga. Tvingas chansa och tappar en dryg minut. Löser resten fint, får sällskap i kontrolltagningen av löpare som kommer N ifrån.

K7 planen var att gå V ända till vägen och sedan attackera höjden och använda det som finns där. Löpbarheten varierade kraftigt men det kändes inte som en evighet. Jag kom ut nära en gul ficka och kunde snabbt komma upp på rätt stig som leder fram till kontrollen.

K8-M mest löpning, lite sprintkänsla.

Det här var en bra insats. Banan passade mig med mycket stig-väg-löpning, jag tog chansen igen.
Visa kommentarer (0)
 
OL-rounden dag 1 (2019-04-26)