Bohuslunken (2019-04-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Herrestadsfjället
Arrangör: Uddevalla OK
Distans: 7,38 km (H40)
Sträcka: 10.23 km
Tid: 113:51
Idag var det meningen att jag skulle skärpa till mig lite och komma på rätt spår igen efter två mindre bra insatser.

K1 stigvägvalet kändes självklart men visst kunde jag genat lite. En bra start hursomhelst

K2 gick lite grovt på riktning och fick häng sista biten in. Det låter lite nonchalant men jag minns inte riktigt.

K3 det var kanske inte den snabbaste vägen men jag hade bra koll hela vägen i alla fall. Jag borde kanske gått ut NO och försökt nå stigen så fort som möjligt.

K4 direkt ut till stigen och sedan läste jag av höjder och träsk tills jag nått rätt höjdparti.

K5 försökte hålla grov SV med fokus på bra löpbarhet. Jag ser en strimma sjö och tror då att jag måste ännu mer V men det var fel sjö jag såg. Tappade 3 minuter på den svängen. Sjön passerad, sedan siktade jag på det stora träsket O om sjön. Det kändes lättast att fortsätta följa det blöta hela vägen fram till rätt höjdparti. Bra koll nästan hela vägen.

K6 drickapaus mellan sjöarna, oavsett vägval. Jag valde S för att jag tyckte risken att fastna ovanför branter var större N.

K7-K8 jag försökte hålla S med dragning åt V. Räknade med att använda stigen när den väl kom. Hade lite grov koll på vad jag passerade. När jag väl når stigen går den S vilket känns fel men jag accepterar faktum och vänder tillbaka och inga problem att hitta rätt.

K9 efter all detaljerad O var det givet att ta lite stig när det erbjöds. Det blev inte så effektivt även om jag skötte orienteringen ganska bra. Det var långt runt och stigen kuperad.

K10 långsträcka igen. Det fanns snitslade stigar N och S om sjön. Jag valde S. Från sista stigen bockade jag av detaljerna träsk-sten-brantkant-träsk och sedan rätt höjdparti. Bra orienterat igen..men inte fort.

K11 tog ut riktning och tuffade på, fick häng sista biten.

K12 fortsätter och se en rygg. På nålen ser jag att vi går N med svag dragning V.

K13-M efter första stigen var det snitslat. Försökte ösa på lite men kände mig stel och kantig.

Jag hade stor respekt för terrängens fällor idag. Det kändes också bra att ha koll. Tyvärr var det till priset av fart. Det tog nästan två timmar. En härlig tur i fin terräng.
Visa kommentarer (0)
 
Bohuslunken (2019-04-21)