Poängtävling 1 (2019-04-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rya (Lindesberg)
Arrangör: Lindebygdens OK/OK Milan
Distans: 4,88 km (Klass 2)
Sträcka: 6.35 km
Tid: 60:11
Ibland sköter man sig bra..nästan ett helt lopp. Andra gånger har man bomfest rundan runt. Idag var jag ofokuserad och nonchalant stora delar men blev klent bestraffad.

K1 startstämplar och drar iväg åt fel håll, korrigerar snabbt och drar iväg på grov riktning. Kommer rätt men tvekar något i kontrolltagningen.

K2 drar iväg lite på måfå igen, attackerar rastret när det "känns" rätt. Det var faktiskt rätt men jag såg en annan sten och girade V. Tog om från stigen.

K3 det här ser snyggt ut men jag lämnade återigen stigen när det kändes rätt och jag kom upp på höjden där jag kom upp. Chansade vänster och fick den.

K4 hängde ut och försökte lista ut en plan på vägen. Stannar på stigen och funderar. Oklart vad jag kom fram till. Trycker mig igenom det gröna och vill väl passera så att jag har koll på sjöarna. Tyvärr kom jag ut i något som var lite tveksamt inhägnat, då drog jag istället tvärt SV ut från hägnet. Sedan parerar jag lite NV och Karin drar förbi från ett annat håll. Hon har kommit ikapp så jag hänger resten. Det här blev en av mina bättre splits placeringsmässigt.

K5 hänger lite på vägen ut men söker mig sedan ifrån hygget och finner bättre stråk. Lutar mig mot en sten, har fått svett i ögonen och tårarna sprutar. Blir omsprungen och hänger som straff. De skötte sig ganska bra. VI kom lite för långt N men kunde korrigera.

K6 släpper de andra och tar ut en egen riktning. Ja, nu börjar det likna orientering här. Tuffar på och väl framme leder de andra mig rätt i kontrolltagningen.

K7 hänger de andra och har koll på det grova, jag springer om en på en släpstig och den andra på vägen. What, nu är jag först..men jag ser ju stenar och springer dit, får den.

K8 Ser att det är S-pil som gäller. Försöker hålla den. Får stenarna nära släpstigen och fortsätter S. När det närmare sig ser jag Karin sträva på uppför, hon måste ha tagit den, jag är på rätt spår! Mycket riktigt, ner mellan stenarna sitter den.. men fel, Karin hade inte tagit den. K7 och K8 var mina bästa splits.

K9 stenar m.m pressar mig upp och V men jag är med och korrigerar tillbaka. Karin tar den strax efter mig.

K10 Karin vågar mer än mig nerför i det steniga och även i hyggesträsket. Jag letar vid första beståndsgränsen istället för att gå igenom det gröna. Här kommer första bomtiden från winsplits, 1.48.

K11 reflexen sa spring runt på stig men i efterhand seglar träskvägen upp som ett alternativ. Karin tog tydligen det med framgång.

K12 laddar på lite, funderar på när jag ska lämna stigen, ska jag lämna stigen? Det går ju att springa runt. När jag passerat höjderna anade jag den drömterräng den här kartan är känd för så jag drog in, njöt en bit innan det blev brötigt igen. Lyckades komma hyfsat rätt utan att ha koll, igen.

Det var en fin vårkväll. Vi fick inte så mycket drömterräng som man förväntat sig men omväxling behövs också. Av någon anledning var jag lite väl avslappnad i orienteringen. Den här gången gick det bra ändå. Något säger mig att jag kommer bli hårdare straffad nästa gång.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 1 (2019-04-16)