OK Tors ungdomstävling (2019-04-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lockmora
Arrangör: OK Tor
Distans: 6,85 km (ÖM9)
Sträcka: 10.12 km
Tid: 86:24
Under och efter loppet hade jag känslan att jag orienterat helt fantastiskt. Visst, några vägval var säkert mindre bra och den lägre farten var en förklaring till bra O. När jag efteråt ser spåret blir jag lite förvånad. Det fanns mycket knas där.

K1 försökte hålla rätt riktning ner i sluttningen men kände väl att jag drog O. Sikten var god och jag kunde tvärgira när jag min höjd dök upp.

K2 skråade bort, tog höjd, räknade stigar. Skärmen syntes väl från stigen.

K3 missade stigförgreningen men framkomligheten var hyfsad. Jag blev uppfångad av stigen och kunde studsa tillbaka.

K4 det kändes självklart att springa runt. Underlaget hade inte varit till belåtenhet dittills. Här kände jag igen mig från natt-DM i höstas. Precis som då missade jag att ta av vid stig-dikeskorsning. Det var ganska risigt från stigen till kontrollen men då hann jag läsa av detaljerna och hade inga problem att hitta rätt.

K5 eftersom det var risigt i SO drog jag kortaste väg till stigen i O. Det var en snäll kontroll.

K6 sätter den säkert, en kunde genat över höjden, genom det gröna men istället lämnade jag i kröken, fick stenarna och kunde vrida S.

K7 jag hittade inga runtvägval så det fick bli lite grovt rätt på. Jag var tillräckligt uppmärksam för att förstå var jag var. Väl ute på vägen kunde jag justera något och attackera på norrpil.

K8 var lite extra noga med riktningen, fick även storstenen efter halva sträckan.

K9 insåg att det kanske är snabbast rakt på även för mig men ville ändå testa att springa runt. Det fanns släpstigar eller stråk som gjorde det väl framkomligt. Det fanns en dikes-stigkorsning som hintade om när det var dags att attackera kontrollen.

K10 grov riktning rakt på. När jag ser T väljer jag bästa stråket genom det gröna. Väl uppe på höjden finns det mycket hjälp att få.

K11 runt om kändes för långt igen. Hittade släpstigarna, säkrade med att gå upp på gulhöjden innan jag vred upp SO.

K12 runt på väg, höjden syntes väl.

K13 springer runt igen, såg inte att jag kunde attackerat på stig söderifrån. Jag måttade från det tidigare stigkorset och kom rätt på.

K14 ut på stig och fortsätt i tangentens riktning, fick punkthöjden (!!) på vägen också.

K15 sprang vidare i samma riktning och stigade mig fram till höjden som signalerade attack.

K16 här velade jag lite men bestämde mig för att springa runt det gröna. Har återigen bra koll på detaljerna, lämnar på rätt ställe och läser sedan rätt.

K17 hittar åsen med stenarna och följer framåt, andra löpare hjälper till att röja kontrollen.

K18-M löpning

Det var en fantastisk vårdag! Banan kändes lite lättare än vanligt. Kanske berodde det på att det var ungdomstävling? Imorgon blir det mer allvar, medeldistans och tävling på riktigt.
Visa kommentarer (0)
 
OK Tors ungdomstävling (2019-04-06)