Kringelträffen dag 2 (2019-03-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svartbro
Arrangör: Södertälje-Nykvarn OF
Distans: 4,27 km (H40)
Sträcka: 4.94 km
Tid: 41:20
Chans till revansch och förhoppning om mer tallhed och snabbare race! Men på vägen dit är det snöblandat i riklig omfattning. I startfållan avtar nederbörden och under race jobbar solen på.

K1 bra start, siktar in mig och ser höjdpartierna jag behöver förhålla mig till, styr rätt och stämplar.

K2 väljer att springa runt det gröna men slarvar med detaljerna på vägen upp. Där fanns flera branter att förhålla mig till. Väl uppe gör jag en snurr innan jag får koll på vart högsta höjd är.

K3 planen är att springa S. Jag kollar in höjdformationerna och försöker läsa av var min brant ska dyka upp. Jag tar mig ner och finner ett solklart brantparti men ingen skärm. Andra har varit där och letat. Får motvilligt vända upp igen. Fortsätter framåt och kan följa lite folk och finna rätt.

K4 planen var att gå O ända tills höjden tar slut, jag får driva lite N. När höjden börjar ta slut ser jag löpare komma upp i en sänka..min sänka. Precis innan jag ska glida ner slinker Rotviker förbi..han startade ju två minuter före mig.

K5-K8 en bra sekvens. Fin riktning till K5, S till K6, lite snett upp till K7, häng och grov riktning till K8. Vid stämpling är vi tillsammans alla Centrumgubbar (jag, Niclas och Rotviker) och Snättringelöparen som drog till K8.

K9-K11 jag och Niclas hänger på, jag har endast koll på det grova. Strax innan K11 tappar jag ryggarna men lyckas få den ändå.

K12-K13 det kändes solklart att ta kortaste vägen till vägen. Niclas har lite bättre blick och stämpla strax före mig. Efter K12 går han närmare hygget och jag hittar stråk i skogskanten. Jag ser inte Niclas förrän precis innan stenen O om K13. Därifrån tar vi oss tillsammans upp till rätt höjd. Från winsplits noterar jag att två löpare missade att stämpla K13, den låg nästan på linjen mellan K12 och K14.

K14-K15 var en svagare del där jag hade kvar ett snabbare tempo i huvudet än vad jag klarade av att orientera i. Ingen ordentlig riktning, ingen ordentlig plan. Jag och Niclas är hela tiden nära varandra, han är före vid skärmarna.

K16-M nu blir det lite lättare, N till K16, O till K17, blickskola och häng till K18, tar täten och lyfter blicken mot K19..men Niclas har bättre blick och stämplar före och så fortsätter det in i mål.

En fantastisk känsla efter målgång. Jag var väldigt nöjd med insatsen och terrängen. Jag passade verkligen på att få till ett bra lopp när terrängen bjöd till. Nu började solen tränga igenom också.
Visa kommentarer (0)
 
Kringelträffen dag 2 (2019-03-31)