Sumpnatta (2019-03-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ursvik
Arrangör: Sundbybergs IK
Distans: 7,34 km (H40)
Sträcka: 9.86 km
Tid: 70:54
Som omväxling, en nattävling i vanligt format, ingen masstart. Dessutom på en karta omritad av självaste ordförande Karlin!

K1-K2 en helt ok start, inga problem i det stora men lite svaj i kontrolltagningarna.

K3 velade lite väl länge om jag skulle ta västra eller östra passagen över Igelbäcken. Det blev den östra med motiveringen att det såg tilltalande ut att kunna attackera kontrollen på norrpil. Det lyckades bra men antagligen mycket tack vare hjälp i kontrolltagningen. Kvällens segrare kom ikapp mig och tog den precis före mig. Möjligen hade det varit enklare att attackera K från V?

K4-K5 jag fick 3 min bomtid på K4 vilket berodde på riktningsslarv ut ifrån K3. Jag tuggade så mycket grönt det bara gick. Jag strävade mot stigen i NO men kände att skogen inte släppte igenom åt det hållet.

K6 lite längre sträcka som jag genomför mycket bra. Det är stig nästan hela vägen och i kontrolltagningen fanns det ett dike att följa.

K7-K8 samma mönster som K1-K2, jag sköter det stora bra men kontrolltagningen är lite svajig. K8 är lite särskilt störande då jag släppte kartkontakten och mest hängde en annan löpare..som inte hade tillräckligt bra koll.

K9 liknar K6, en lite längre sträcka där jag kan tugga stig nästan hela vägen och jag sköter kontrolltagningen bra.

K10-K11 två enklare kontroller som båda verkade vara radiokontroller. Här peakade jag placeringsmässigt, 4a av 7.

K12-K14 är en sämre del, jag kommer fel hela tiden. Till K12 ville jag såklart ned till storstigen men istället flöt jag in på en annan stig. Läser in mig, trodde jag, ser en kontroll som kanske är vid en brant..det var min. Detta borde varnat mig till noggrannhet. Till K13 ville jag båga runt på stig. Det ser fint ut till en början men när jag kommer ut på den större stigen tror jag att det är för långt. Jag drar in i skogen, ser andra lampor men inte min reflex. Storstenen räddar mig och jag inser positionen. K14 känns fladdrigare än vad det var. Jag trodde att jag kommit ner på storstigen. Kontrollen ska då vara S om mig, uppåt. Det går aldrig uppåt, då inser jag att utgångspunkten var fel stig. Bommade bort 6 min enligt winsplits, tappade två placeringar.

K15 långsträcka igen men nu genomför jag inte lika rent. Jag hittade inte det enkla vägvalet och kunde inte hålla uppe farten.

K16-M löpning med häng.

Trots en lite svagare avslutning kom jag i mål med en bra känsla. Jag skötte mig bra ganska ofta. Benen var riktigt pigga. Det var en känsla av vår i marskvällen.
Visa kommentarer (0)
 
Sumpnatta (2019-03-29)