Mila Stockholm by night #4 (2019-02-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hagbyskogen
Arrangör: Täby OK
Distans: 5,72 km (Pöbel)
Sträcka: 6.48 km
Tid: 48:30
Innan Livland gjorde vi ett gästspel på Mila. Det var lite småkyligt och en del snö. Lägg till masstart och 70 löpare iväg på samma gång så har vi hänglöpning som strategi.

K1 jag öppnade defensivt och var sen ur blocken. Jag tror att jag hamnade i det östra tåget, det västra tog nog stigen. Jag noterade de två flacka partierna och till sist stigen precis innan kontrollen.

K2 trots att den första reflexen uppe på höjden inte skulle vara min kom jag upp för nära för att inte kolla läget. Vände åter till rätt stråk men de flesta i det hade sprungit för långt och jag kunde stämpla strax innan. Lite flyt men mycket skönt.

K3 börjar ladda på mer, är först på väg upp på höjden men en annan löpare inspirerar mig att gå nedanför höjden. Där är jag sedan solo länge, jag anar att tåget går över eller på andra sidan höjden. Solo betyder osäker, en annan löpare dyker upp och jag släpper förbi. Hängde sedan och återförenades med tåget.

K4 fortsatt bra tryck, har koll på riktningen grovt.

K5 vill runda det gröna och jag anar snart att tåget går via den andra gaffeln. När vi passerar träsket har jag koll på vart vi är och fortsätter hänga.

K6-K8 fortsätter hänga, plockar några placeringar men den här delen var tyngre löpmässigt

K9-K10 här drog tåget snett vilket förvirrar mig, jag får inte ihop stigarna men det är bara att acceptera strategin. Här når jag min placeringspeak, 21a.

K11 Fortsätter löpa på, det finns krafter kvar. På väg ner i sluttningen drar några N och några S. Jag chansar N men där fanns inget. I efterhand fick jag höra att herrarna hade en kontroll längre ner, deras spår hade väl lurat de första. Drog S snabbt och fick den fort.

K12 det är inte mycket kvar, jag har inte mycket häng här. Uppe stigen tvekar många, jag tänker: jag ska vara på O-sidan av höjden, jag följer löparna på V-sidan eftersom det var det tåg som bjöds. När jag då får fel gaffel misslyckas jag också med riktningen i korrigeringen. Läser in mig lätt panikslagen på stigen. Tappade tre placeringar

K13-M rusning på cykelväg mot sista och målet.

Eftersom det här gick så bra var känslan fantastisk efteråt. Benen var pigga och hängningen flöt på bra. Då får man acceptera fadäser som K12.
Visa kommentarer (0)
 
Mila Stockholm by night #4 (2019-02-13)