Helg utan älg etapp 1 (2018-10-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Juvesvät
Arrangör: Garda OK
Distans: 7,83 km (H40)
Sträcka: 13.76 km
Tid: 164:46
Det här var comebacken i tävlingsklass efter sommarens rejäla snedsteg. Gotland kändes som rätt ställe, platt och bra framkomlighet. Det gav också hopp om att faktiskt göra ett gott resultat då jag kommit igång med höstträningen.

K1 jag hade en bra plan men lyckades inte hålla riktningen efter det gula området. Kanske var det höjdformationen som trumfade riktningen i mitt pussel. Vägen fångade upp mig och jag fick göra om.

K2 långsträcka! Jag valde att stiga mellan de två första vägarna. Mellan nästa valde jag att ta ut en riktning, varför, men ändrade mig. Kanske berodde ändringen på att jag bestämde mig för att efter nästa väg fortsätta i förlängningen av staketet? Precis som vid K1 drev jag iväg i fel riktning efter det gula, för mycket NO. Jag hittade stenen men lyckades ändå inte komma rätt. Jag valde då att gå tillbaka S och göra om.

K3 planen var att från stenen på det gula hålla N-pil, möjligen runda det gröna lite. Jag lyckades inte urskilja beståndsgränsen och drev NO igen. Jag blev uppfångad av stigen. Jag läste in mig fel och trodde jag var längre S. Då blev jag uppfångad av storträsket och lyckades komma rätt trots att jag hade gett upp. Tyvärr fungerade inte enheten och jag diskades.

K4 Min plan ser bristfällig ut här. Jag vände S till det gula och försökte sedan hålla O-riktning. Det lyckas jag bra med men det är inte där kontrollen ligger. Jag hittar en annan sten och vänder sedan ut till stigen. Attacken görs sedan från en ministen men det rätt och jag kommer rakt på.

K5 Bättre plan och genomförande, stigar mig fram till stenen och går sedan rätt på riktning.

K6 Planen var att stiga fram till kröken, forcera det gröna och sedan runda det andra gröna i S, vrida S till träsket med min kontroll. Utfallet blev inte så, det blev en monsterbom. Det började med att jag inte stod ut i det gröna. Det var tuvigt och blött och jag ville bara därifrån. Istället kom jag bara längre och längre in. Beståndsgränsen var tydlig men det kändes inte vitt på andra sidan. När jag sedan vrider S tror jag att jag kommer ner i närheten av träsket med kontrollen men jag var ju NO om den. Jag får inte ihop det och väljer att gå S mot staketet. Vid staketet går jag O till jag når vad jag tror kan vara träsket. Sedan är jag medveten om att jag går N-NO och inte NV som vore rimligare. Träsket och det gröna uppfattar jag inte större skillnad på. Efter ytterligare irrande träffar jag en Järlalöpare som inte heller har koll. Då vänder jag till staketet och gör om. Den här gången kör jag runt hela jävla skiten och attackerar från V. Trots att jag inte lyckas hålla beståndsgränsen kommer jag rätt på skärmen. Drygt 30 min bomtid och all geist försvann.

K7 Är en promenad där jag inte lyckas hålla riktningen eller kanske tog ut en riktning som var fel? Jag kommer ut till det gula och springer runt tillbaka.

K8 stigar mig fram så långt det går. Sedan slarvar jag efter ruinen. Jag skulle gå N precis från den. Istället fortsätter jag lite O och halkar sedan ner för höjdkurvorna och får tvärgira när jag ser stenen.

K9 Jag stigar mig fram till vägen där det blir drickapaus. Tar ut riktning och tänker att jag har det gula på vänster hand att luta mig emot. Jag rundar myren och tycker att riktningen känns rätt men det är den ju inte. I något läge verkar jag fatta att det är V som gäller. Jag kan inte säga om det var beståndsgränsen eller kanske stenen som väckte mig?

K10 Uppenbarligen tog jag ut fel riktning men har tur som ser höjdkanten och kan korrigera.

K11 Och helt plötsligt stämmer riktningen

K12 Bra förenklat med staket och stig, sedan fick jag häng i kontrolltagningen också.

K13 Det kändes självklart att använda stig fram till grusgropen. Sedan går jag på riktning och vet att det är gult som gäller.

K14-M löpning

Det var en rejäl käftsmäll. Så tung att jag inte pallade att fejsa liveloxspåret med klubbkamraterna. Man vill bara glömma bort det. Det fanns inte mycket gott att ta med sig.
Visa kommentarer (0)
 
Helg utan älg etapp 1 (2018-10-13)