Veteran-OL tävling 11 (2018-08-16)
Kategori: Träning
Karta/område: Djäknetorpet
Arrangör: ÖLOF/OK Milan
Distans: 3,44 km (Mellan)
Sträcka: 3.91 km
Tid: 57:22
Eftersom vi var lediga gjorde vi ett gästspel på Veteran-OL. Frugan tog chansen och tronade längst upp i resultatlistan. Jag körde på med gå-O.

Det var väldigt trevlig skog och en ganska snäll bana.

K2 här var jag på väg att halka ner i O-sluttningen men insåg faran och tog mig upp igen, hittar sedan ner i rätt sänka.

K4 flera halta och gamla hade svårt med bäckpassagen men jag lyckades hitta en sten att sikta på, väl över fick jag branten direkt.

K6 försöker hålla en god riktning, blev lite störd av stenar innan T men fick acceptera att de inte var med. Efter träsket tycker jag mig se de två höjderna och försöker gå emellan men står tillslut på vad jag tror är den otydliga stigen. Tror mig följa den V och ser sedan skärmen N om stigen. Det verkar inte alls som att jag gick V utan SV.

K8 Ville undvika raster och grönt men när jag väl var där såg jag ljuv skog på andra sidan och det var inte så illa. Tog mig upp på högsta höjd för att säkra upp tagningen.

K9 tog ut riktning, bockar av träsk-höjd-stig-punkthöjd och ser sedan kolbotten i verkligheten och på kartan! Firar detta genom att göra en svängom för att stämpla en kontroll som inte är min, why not liksom. Sedan fortsätter jag med att plocka stenen och sedan ser jag snart skärmen.

Efteråt var det bad och fika i bygdegården. Så kan man det som veteran.
Dölj kommentarer (1)
Per Sundberg, banläggare/kartritare : Stenarna du skriver om på väg mot sexan har jag inte sett. Var de verkligen > 1,3 m (brösthöjd)? Din miss på slutet av sträckan är begriplig. Ditt GPS-spår ligger helt rätt. Du kom troligen ut på stigen med röda märkningar som från vägen följer ett gammalt traktorspår precis där de delade sig. I en första version av kartan hade jag ritat en otydlig stig åt SV upp på den lilla höjden. Det är svårt att redovisa så korta otydliga stigar, så den slopades.
Lägg till kommentar
Spara
 
Veteran-OL tävling 11 (2018-08-16)