Poängtävling 8 (2018-07-31)
Kategori: Träning
Karta/område: Holmsjön (Striberg - Klacka-Lerberg)
Arrangör: OK Milan
Distans: 3,4 km (Klass 3)
Sträcka: 327.44 km
Tid: 61:22
Jag var fortfarande inställd på gå-O och hade valt en kortare bana för att eventuellt hinna runt.

K1 försökte hålla riktningen. Det räckte till att se rätt höjdparti och hitta sänkan. Man kan notera att klockan hade sina satellitkompisar kvar i Övik en bit in på sträckan.

K2 Jag ville hålla mig nedanför höjderna och helst inte gå upp förrän jag var i höjd med kontrollen. Osäkerheten smög sig på och jag gick upp lite tidigare. Hittade en annan kontroll och kunde fortsätta framåt. 26 min på klockan, bedömde att det var läge att korta av lite.

K5 följde träsket och hittade blötsänkan upp. Där var jag på väg att slappna av men jag kom till sans och hittade nästa sänka upp på höjden.

K8 tog sats mot K6 men framme vid beståndsgränsen valde jag K8 istället. Lite osäkert tyckte jag att jag hade höjden på höger och grundade min riktning på det. Jag spikar den, en del flax, ja.

K9 lite snabbare lufs på stig. På andra sidan vägen hittar jag inte stigen direkt och jag fladdrar lite. Storstenarna är tydliga och jag kan orientera mig framåt, efter ett tag får jag grepp om höjdkurvorna också och då är saken biff.

K10 riktning, öppet och tydligt.

M riktning, glider ner i träsket och fortsätter rätt.

Det här var en ny del av Norabygdens kartor. Det var väldigt fint i skogen. Ute vid K4 fanns tydligen gruvrester kvar. Jag vågar fortfarande inte springa i skogen trots rejäla fotledsstöd.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 8 (2018-07-31)