O-ringen Höga Kusten etapp 3 (2018-07-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Backsjö
Arrangör: O-ringen
Distans: 4,5 km (H40)
Sträcka: 6.39 km
Tid: 126:51
Idag medeldistans, jag räknade med att kunna ta mig runt hela banan gåendes. Sista sluttningen upp till starten var väldigt fin men också detaljfattigt svår. Utsikten ner mot Arenan och vattnet var storslagen.

K1 ställde in riktningen och gick, hygge, stenar och sedan upp med blicken.

K2 Inleder på S-pil för det kändes säkrare att få träsken så, fortsatte till sista träsket och girade.

K3 riktade in mig och gick, hörde något surrande på vägen, det lät ilsket men jag såg inget. Det var inte förrän jag såg skärmen och tittade upp lite som jag såg drönaren hängandes en bit upp. Hoppet om en plats i O-ringenfilmen tändes.

K4 slarvade med min riktning och borde fattat det tidigt. Jag skulle ju vara uppe på hällarna och inte nere. När jag kommer fram till brantkanten tror jag av någon anledning att den ska fortsätta S. När jag kommer ner i sänkan fattar jag och vänder tillbaka.

K5 ny riktning, brantkanten är tydlig och jag går rätt

K6 mardrömssträcka, hur ska jag lösa det här? Vidare stod det att man inte fick gå ner i en sluttning utan att veta exakt var man är. Tar ut riktningen och knatar på, justerar tidigt upp på en höjd och fortsätter. Får Falken, mikroträsk och sten på halva vägen. Var säger jag "Hola" till Falken och inte "Hej"? Det funderar jag på en stund. Efter att ha tagit mig ner för brantkanten ser jag en sten och kan sedan styra rätt. Det gick! Men visst hade jag lite flyt. Jag hade inte planerat att se stenen, jag hade inte heller koll på att den skulle finnas där innan jag såg den.

K7 promenerade iväg på riktning och blir på slutet meddragen till en annan kontroll. Där fanns också ett träsk som säkrade min position och jag kunde vända tillbaka.

K8 Jag går ganska strikt V, får bäcken och det gröna..där jag för en gångsskull ville ha en beståndsgräns. Jag noterar mycket aktivitet en bit N om mig, gick dit och stämplade.

K9 Jag hade en idé med att gå N istället för rätt på. Kanske var det vid brant och sten jag skulle vrida rätt? Jag har lite längdkänsla och det börjar likna träsk, dags att vända och då finner jag mig i trailen ut från kontrollen.

K10 såg ut som K6 fast ännu värre. Jag korrigerar till stenen på toppen och försöker sedan hålla kursen. Jag har kommit långt ner och hittar en kontroll, inte min. Stannar ett bra tag och begrundar min situation, bestämmer mig för att fortsätta ner i alla fall. Ser ännu en kontroll lite S, måste kolla! På vägen dit anar jag stenfälten och allt stämmer. Stenfälten borde jag kunnat använda mer aktivt som uppfångare.

K11 kanske började jag bli trött i huvudet men upp på toppen med rätt riktning på näsan drar jag ändå till en annan kontroll i S. Kanten var tydlig och jag kunde vända tillbaka.

K12 även här hade jag en idé att gå rakt S istället för rätt på. Jag ville väl åt något karttecken att attackera ifrån. Jag missade dessa och följde strömmen SO och hittar en annan kontroll och desto bättre en bautasten. Tog ny riktning från den och gick noggrant utan att få min skärm. Då måste något vara fel, det var inte bautastenen jag var vid. Så där höll jag på från olika utgångspunkter. Det var inte förrän jag tog sats långt S ifrån och åter nådde bautastenen. Denna gång kom jag rätt på och den var öppen och tydlig. Kanske var det något annat som lockade på min uppmärksamhet den första gången.

K13-M promenad med inslag av springsteg.

Förutom K12 var det en bra O-insats. Terrängen var fantastisk och det var kul att komma ut och se den.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Höga Kusten etapp 3 (2018-07-25)