Eskilstuna weekend etapp 3 (2018-07-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sågarsvedet
Arrangör: IK Standard/Ärla IF
Distans: 7,65 km (ÖM9)
Sträcka: 10.5 km
Tid: 112:01
Uppladdningen inför femdagars går vidare.

K1-K2 säkra vägval med väglöpning, problemfri start

K3 långsträcka. Planen var att hålla grov S-riktning och sedan styra runt sjön. Efter sista vägen följde jag en löpbar släpstig men jag blandade nog ihop riktningarna. I tanken drog jag V men det var uppenbarligen O. Hursomhelst höll jag riktningen S. Jag fick bättre koll på min position vid höjdpartiet N om det gröna. Trots det blev jag lite förvånad när jag kom ut på hygget. Klart svajigt där men efter hygget styrde jag rätt på ett bra sätt.

K4-K5 här tog jag det väldigt försiktigt, det liknade mest promenad-O.

K6 planen var att följa släpstigen och sedan lämna när den drar O. Jag hade inte stenkoll när jag väl lämnade och jag fortsatte mest på riktning istället för att kolla karttecken. Jag passerade väldigt nära kontrollen men även på en tydlig gulhöjd utan att fatta läget. Jag blev uppfångad av några stenar men kände mig inte säker på var jag var. Trevade mig tillbaka N innan jag helt sonika stolpade upp så högt upp jag kunde. Hittade högsta höjd i området på kartan och gick på riktning därifrån, spikade. Passerade då samma gulhöjd som jag gled över tidigare.

K7 är ett exempel på ett vanligt fel just nu, jag försöker hålla en riktning (dessutom var riktningen fel den här gången) men läser inte av omgivningen tillräckligt noga. Stenar en bit ner i sluttningen fångar upp mig och jag vänder N.

K8 med häng

K9 mer O, mindre riktning. Först följde jag hygget och drev sedan över till det stora höjdpartiet. Jag följer sedan en grov riktning som ska ta mig till det större träsket. Jag når det och kommer upp på rätt höjdparti. I kontrolltagningen har jag lite tur, då jag ser kontrollen men det känns inte som att det ska kunna vara min. Det var en brant i alla fall så jag sprang dit.

K10 jag hade en fin förenklingsidé, följa träsket S-ifrån. Jag var väl trött eller nått, lämnade släpstigen i fel riktning och hamnar inte i det avsedda träsket. Jag tyckte det var konstigt att träsket var så kort och den träskfria biten så lång. Hittar K14 och tar den därifrån. Om krafterna inte var slut redan var det nära på färdigt här.

K11-M det går inte fort men rätt. Jag är så rädd för att bomma att jag blir extra försiktig.

Det var en nyttig genomkörare. Snart är det femdagars då blir det fler strapatser.
Visa kommentarer (0)
 
Eskilstuna weekend etapp 3 (2018-07-08)