Poängtävling 5 (2018-06-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Krämplinge (Fellingsbro)
Arrangör: Fellingsbro GoIF/OK Milan
Distans: 4,74 km (Klass 2)
Sträcka: 5.91 km
Tid: 57:33
Dags för vanlig O igen. Det kommer inte bli så många tillfällen innan femdagars. Idag gick poängtävlingen i närheten av Fellingsbro, på en karta vi inte testat förut.

K1 stigvägval till ettan, ett gammalt mantra som jag brukar försöka hålla. Det gjorde jag nästan hela vägen men det var inte tillräckligt. Jag lämnade stigen nära vändplatsen men såg den inte. En bit upp såg jag en kontroll men den var inte min och jag lyckades inte lösa gåtan. Jag tog min ner till vändplatsen och gjorde om, inga problem. Tre sumpade minuter.

K2 passerar träsket och följer sedan höjdpartiet S. Jag minns inte riktigt vad/om jag läste på fortsättningsvis men jag skulle gissa att jag bara såg den efter ett tag.

K3 tar ut riktning och försöker följa med. Vi blir många i ringkanten men jag fortsätter och får den.

K4 väljer att testa väglöpning, planerar att vika av vid diket. När jag gör det ser jag löparna jag hade sällskap med vid K3.

K5 rätt ut mot träsket och följde sedan trial ända fram till skärmen, därav den god splitten.

K6 en idé var att ta väglöpning igen men jag valde istället att försöka hålla koll på träsket och hitta ut till höjden. Väl framme var det precis så tydligt som man kunde hoppas.

K7 siktade grovt och bockade av träsken och följde sedan höjden S.

K8 tog ut riktningen och följde höjden på V-sidan. Gick upp på den när jag anade att den började ta slut.

K9 jag tyckte "rakt på" såg för svårt ut vid först anblick. Då valde jag att N-vägen runt beståndsgränsen. Jag lämnade beståndsgränsen och tappade kontrollen lite, fick ta hjälp av vägen innan jag kom rätt. I efterhand ser inte "rakt på" så hemskt svårt ut. Även där fanns en b-gräns att följa, senare stenar och höjder att jobba med.

K10 jag ville undvika det gröna O om strecket men överkompenserade. Det var först när det blev mer träsk än vad jag tänkte mig förrän ljuset gick upp. Girade SO till diket och följde det, tyckte mig få höjden men såg i och för sig inga stenar. Det var antagligen näsan och jag parallellfelade ända till beståndsgränsen.

K11 antar en grov V riktning och ser höjden på håll, tar mig över till andra sidan, ser stenar och fortsätter N.

K12 tar ut riktningen och försöker hålla. Det känns svajigt men jag vet samtidigt att vägen kan fånga upp mig bakom. Jag hade väl lite tur som får storstenen strax innan och kan styra rätt.

M min första tanke var att gå O till vägen men jag ändrade mig. Det gick trögt i träsket till en början men det dök upp ett fint stråk som ledde till den öppna delen på slutet. Lite häng därifrån.

Det var en ok insats, trots slarv i början, trots en delvis svajig känsla, trots att jag hade lite tur på K12. Orken var inte bra, jag har drygt två veckor att spetsa den lite innan femdagars.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 5 (2018-06-26)