Gillingedubbeln lång (2018-04-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gillinge-Stava
Arrangör: Täby OK
Distans: 7,36 km (H40)
Sträcka: 10.32 km
Tid: 104:45
Äntligen tävlingspremiär, på riktigt!
Jag var taggad men dåligt förberedd efter en månads uppehåll. En månad utan O, utan löpning.

K1. Jag bestämde mig ganska snabbt för att springa runt. Det är ju första kontrollen. På slutet blev jag lite stigblind och jag tappade koll och fart men när jag fann mig uppåt på stig och NV var jag med igen. Dock inte mer med än att jag missade kontrolltagningen.

K2. Försöker nå stig så snabbt som möjligt. Sedan är planen att stiga mig N till det sista gula och sedan borde saken vara biff. Jag lurar mig själv med dålig avståndsbedömning och kompassriktningen. Jag har sprungit för långt, kanske? Vänder tillbaka lite och sedan O. Misstänker svagt att jag kanske borde fortsätta N. En annan löpare röjer kontrollen och här hade jag mycket flax.

K3 var lika svajig men min anpassnings- och slutledningsförmåga var bättre. Jag siktade in mig mot stigen i SO men det var inte den riktning jag sprang. Passerar ravinen och när det inte finns några branter fattar jag att jag måste vara NO och tar mig upp. Väl uppe har jag inga större problem att hitta rätt.

K4 springa runt kändes rätt. I livelox såg jag att flera andra också gjort så. Tyvärr var jag nonchalant i kontrolltagningen och använde inte branterna på vägen upp. Spåret känns inte helt rätt. Jag visste att det var stenar jag skulle hitta och jag ska inte kunna missa kontrollen när jag springer mellan dem.

K5 springa runt kändes klart även här. Framkomligheten var ganska god men jag var inte helt säker på när jag skulle vrida S mot hygget. Jag tvekade lite men saxade mig fram och fick det. Tog lite höjd, bockade av några branter och såg någon stämplare.

K6-K8 här fick jag stor respekt och var mycket försiktig, hade ganska bra koll hela vägen.

K9 jag planerade tidigt att använda stig långt S men är jag kom ut på vägen ser jag löpare i N som därmed gör mig uppmärksam på ett nordligare vägval. Framkomligheten över hygget var god men det sög musten ur mig totalt. Stigningen S mot kontrollen var en promenad eller walk in the forest.

K10 tar jag försiktigt och den kontrollplaceringen var grym. Nedtryckt bakom en barrväxt som jag minns det.

K11 försöker hålla V i grunden, korrigerar mig på vägen och fortsätter. Har koll på det stora när jag närmar mig men de små sänkorna är många och jag blir osäker. Fortsätter lite till och anar den kommande brantsänkan och får den.

K12 drev tydligen lite N. Fick stenar på andra sidan höjden och kunde korrigera S.

K13-M trött löpning

Det här var riktigt jobbigt men väldigt kul. Insatsen var väl sådär men winsplits verkar ha tappat stinget och gav ingen bomtid alls. En uppskattning via QR säger 5.30 bomtid.
Visa kommentarer (0)
 
Gillingedubbeln lång (2018-04-14)